HABER: MEHMET BEKİ

Bingöl Kültür Mahallesinde son günlerde etkili olan sağanak yağış sonrası, Turgut Özal Ortaokulu arkasında bulunan boş bir alanda gölet oluştu. Mahalle sakini çocuklar için tehlike arz eden gölete yetkililerin müdahale etmesini istedi.

Yağmur suyunun oluşturduğu göletler çocuklar için büyük tehlike saçıyor. Su birikintisi çevresinde önlem alınmadığını söyleyen mahalleli, duruma tepki gösterdi.

Su birikintisi nedeniyle hiçbir önlem alınmadığını söyleyen mahalle sakinleri ise duruma tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri şunları söyledi: “Bir haftadan beri devam eden yağmurlardan çok etkilendik. Birçok bodrum su altında kaldı. Yağmurdan sonra da işte böyle büyük gölet oluştu. Tabi etrafında çocuklar oynuyor. Tehlike büyük ama önlem yok. Mahalleleri olarak fırsat buldukça gelip çocukları buradan uzaklaştırıyoruz ama biz gittikten sonra tekrar geliyorlar. 24 saat burada nöbet tutacak halimiz yok, ama yetkililer gelip bunun etrafından bir önlem alabilir. En azında bu suyu tahliye edilir. Çamur olduğu için çok tehlikeli, Allah korusun bir çocuğun başına bir şey gelse bunun hesabını kim verecek. İnşallah yetkililer gelip buraya bir çözüm bulur.”(Haber Merkezi)