Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığınca, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların evden dışarı çıkmalarının kısıtlanması sonrasında, vatandaşların zorunlu/temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilçemizde oluşturulan Yedisu Vefa Sosyal Destek Grubu vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda tek başına yaşayan, zorunlu/temel ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan vatandaşlar 112 ve 156 çağrı numaraları üzerinden müracaat etmeleri ile vatandaşların talepleri ekiplerce yerine getiriyor.

Yedisu Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından vatandaşların gıda ihtiyaçlarının yanı sıra; temizlik malzemesi, maaş ödemesi, evde bakım hizmetleri ve ilaç desteği gibi talepleri de karşılanmaktadır.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri, vatandaşların PTT şubelerine gitmelerine gerek kalmadan, hak sahiplerine Yedisu Vefa Sosyal Destek Grubu ile jandarma personeli ve PTT görevlileri vasıtasıyla kendi ikametlerinde elden ödenmeye başlandı. HABER MERKEZİ