Bingöl Valisi Ali Mantı yaptığı yazılı açıklamada, 11-15 Ekim tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan ‘2. Bingöl Tanıtım Günleri’ne tüm Bingöllüleri davet etti.

                Bingöl Tanıtım Günleri için yoğun bir çaba sarf eden, Bingöl’ü daha iyi tanıtmak için mücadele eden Vali Mantı, “İlgili kurum ve kuruluşlarımız, STK’lar ve gönüllü hemşehrilerimizle birlikte Bingöllümüzü daha iyi tanıtmak için yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktık. Şimdi beklenen tarih geldi. İlimizin eşsiz güzelliklerini, doğal ürünlerini, damak tatlarını en güzel şekilde tanıtmak için hep beraber fuar alanında olacağız” ifadelerini kullandı.

                Açıklamasında, “Böylesi programlar illerin zenginliklerini, el emeklerini, farklı eserlerini sergileyebildiği ulusal ve uluslar arası niteliği olan fırsatlardır” diyen Mantı, şunları söyledi:

                “Bingöl insanının sıcaklığını ve misafirperverliğini, yüzen adalarımızın hayran bırakan manzarasını, güneşin doğuşundaki bulunmaz estetik lezzeti, şifa kaynağı termallerimizi, artık bir markaya dönüşen kavurmamızı, uluslar arası derecesi olan balımızı ve diğer yöresel mutfak kültürümüzü bire bir tanıtmak ve kendi piyasamızı oluşturmak için tanıtım günleri bir fırsattır. Dışarıda kimseyi bırakmayan bir anlayışla, her Bingöllünün bu fırsatı katma değere dönüştürmek için çaba içerisinde olması lazım. İnşallah ‘2.Bingöl Tanıtım Günleri’ önceki tanıtım günleri programından daha olumlu sonuçlarla ilimizin vizyonuna renk ve derinlik katacaktır” dedi.

                Mantı, valiler toplantısına katılacak

                Bingöl Valisi Mantı, 11-12 Ekim tarihlerinde Ankara’da Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanının katılımlarıyla düzenlenecek olan ‘Valiler Toplantısı’na katılacak.

                Vali Mantı, Valiler toplantısı nedeniyle ‘2. Bingöl Tanıtım Günleri’nin açılış programına katılamayacağını, tanıtım günlerinin 2. gününde İstanbul’da olacağını duyurdu.

                Mantı, açıklamasında şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve Sayın İçişleri Bakanımızın katılımlarıyla 11-12 Ekim tarihinde Ankara’da gerçekleşecek olan ‘Valiler Toplantısı’na katıldıktan sonra bizler de İnşallah İstanbul’da, değerli hemşehrilerimizin yanında tanıtım günleri heyecanını birlikte yaşayacağız” dedi.

                Tanıtım günlerine davet

                İstanbul’da yapılacak programın daha etkin ve sonuçları itibariyle daha verimli bir tanıtım günleri programı olması için Türkiye’nin dört bir tarafındaki Bingöllüleri İstanbul’a davet eden Vali Mantı, programın Bingöl için hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Editör: TE Bilisim