Bingöl Valisi Ali Mantı, 10 Ocak günü, Türkiye’de, “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mantı mesajında  şu ifadelere yer verdi:

“Teknolojinin giderek başat faktör olduğu bir tarih kesitinde yaşıyoruz. Sosyal bir varlık olan insanın iletişim, haber alma, öğrenme, merak etme gibi tepkilerini modern elektronik aygıtlar üzerinden gidermesi basın kuruluşlarının önemini daha da öne çıkarmaktadır.

 

        İnsanımızın özgürce haberleşmesi ve yeni gelişmeleri zamanında ve doğru öğrenerek aktüel davranışlar geliştirmesi noktasında görsel ve sosyal medya büyük önem arz etmektedir.

 

        Günümüzde medya çok yönlü bir işlevselliği temsil etmektedir.  Bir yandan yapıcı eleştirileri ile toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu ve baskı grupları oluşturarak insanımız ve devletimiz arasında köprü vazifesi görürken diğer yandan hukuk toplumunun gelişmesi ve sivil toplum kuruluşlarının etkin kılınması noktasında önemli görevler gerçekleştirmektedir.

 

        Bireyin doğru bilgiye ulaşması basın özgürlüğünün kurumsal bir kültür ve yaygın bir davranış olarak devam etmesine bağlıdır. Bu da gazetecilerimizin çalışma ortamlarının rahat, huzurlu ve güvenli hale getirilmesi ile mümkündür.

 

        Bir kamu hizmetini icra eden gazetecilerimizin daha iyi şartlarda, daha iyi sosyal imkanlara kavuşarak görevlerini yapmaları için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.  Çünkü güçlü gazeteci güçlü basının, özgür haberleşmenin, doğru bilginin ve sağlıklı toplumun habercisidir. Ve inanıyoruz ki, dolaşımdaki doğru ve etkin bilginin katsayısı gelişimin ve kalkınmanın mukaddimesidir.

 

        Bu duygu ve düşüncelerle, takip ettikleri ve sayfalarında işledikleri konularla Bingöl’ümüzün gelişmesine katkı sağlayan yerel gazetecilerimiz başta olmak üzere, basın, ahlak ve meslek ilkeleri doğrultusunda görevlerini başarıyla yerine getiren, insanımızı bilgilendirme ve yönlendirme konusunda önemli bir rol üstlenen tüm basın camiasının 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günüʹnü kutlar; sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."”

Editör: TE Bilisim