Engelliler ile birlikte yaşamayı öğrenmek gelişmiş toplumların özelliklerinden olduğunu belirten Bingöl Valisi Ali Mantı, “Hayatı onlarla el ele sürdürebilmek, engellerini aşma konusunda desteklemek ve kamuoyunda engelli algısını engelliler lehine değiştirmek hepimizin görevlerindendir” dedi.

Engellilerimizi hayatın içinde aktif, üretken, mutlu ve mütebessim kılmak bir medeniyet algısının, varlığı okuma tarzının ve gelişmişlik düzeyinin göstergesi olduğunu aktaran Vali Mantı,  “Amacımız engelli kardeşlerimizin engelsiz bir ortamda, kimseye muhtaç olmadan ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri, hayatın içine herhangi bir vatandaşımız gibi rahatça katılabilmeleridir. Toplumsal yaşamın her alanında fırsat eşitliğinden yararlanmaları ve ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması engellilerimiz adına temel hedeflerimizdir” dedi.

Ülkemizde son yıllarda engelli kardeşlerimizi merkeze alan politikalar üretilmekte, engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını hatırlatan Vali Mantı,”Bunun yanında onlarla gönüllü ilişkiler kurmak, yeteneklerini gösterebildikleri, kendilerini gerçekleştirebildikleri imkanlar oluşturmalıyız” dedi.

“Desteklendikleri ve motive edildikleri takdirde engelli kardeşlerimizin pek çok alanda ciddi başarılara imza atmış olmaları hepimizi sevindirmektedir” diyen Vali Mantı, “Sanattan spora, eğitimden ticarete gösterilen azim ve kararlılık örnekleri takdire şayandır. Hayata bakışı ve insan ilişkilerini derinden etkileyen bu başarıların devamlılığını diliyorum. Engelli olmak okumayı, düşünmeyi, yorumlamayı engellememelidir. Her bireyin potansiyel engelli adayı olduğunu unutmadan, tüm engellerin kaldırıldığı bir dünya temennisiyle tüm engelli kardeşlerime selam ve saygılarımı sunar, esenlikler dilerim” dedi.

Editör: TE Bilisim