Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, “Dinimizin gayesi olan Hakkı hâkim kılmak için, fitne ve fesat tohumlarının yeryüzünde yayılmasına engel olmak için gayret göstermiş, birlik ve beraberliğimizin, milli-manevi değerlerimizin, vatan sevgisinin en soylu sembolleri olan gazilerimize ve şehitlerimize layık olmalıyız” dedi. 

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Gaziler Günü münasebetiyle yazılı mesaj yayımladı. Mesajında gazilik ve şehitlik mertebesinin ehemmiyetine vurgu yapan Köşger, “Gazilik ve şehitlik milletimizin her ferdinin şeref ve gururla taşımak istediği iki yüce değerdir. Gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesinde bizler bu topraklarda huzur ve güven içerisinde yaşayabiliyoruz. Bu kutsal ve şerefli unvanı taşıyan gazilerimize gereken ilgiyi ve saygıyı her zaman gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Vatan ve vatan sevgisinin mukaddesliği, şehitlerimiz ve gazilerimiz tarafından tasdik edilmiş bir gerçektir. Bu mübarek vatanın, her karış toprağı kanla yoğrulmuş, masum yuvalara namahrem eli değmemesi için binlerce can feda edilmiştir” dedi.

‘ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ’

Köşger, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Her şeyden önce dinimizin gayesi olan Hakkı hâkim kılmak için, vatan ve mukaddesat uğrunda çaba sarf eden, gayret gösteren, bütün gücüyle şerre karşı, fitne ve fesat tohumlarının yeryüzünde yayılmasına engel olmak için gayret göstermiş olan, birlik ve beraberliğimizin, milli ve manevi değerlerimizin, vatan sevgisinin en soylu sembolleri olan gazilerimize ve şehitlerimize layık olmamız bizim en önemli görevlerimizdendir. Bunu yapmadığımız takdirde hem vatanımıza, hem de şehitlerimize karşı görevlerimizi yapmamış ve onların ruhlarını incitmiş oluruz. Bu düşüncelerle, kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebedi âleme göçen gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ve bereketli bir ömür diliyorum.”

Editör: TE Bilisim