Bingöl’ün bal konusundaki üretim potansiyelini arttırmak, pazar piyasasını genişletmek, Bingöl Balı’nı uluslararası arenada markalaştırmak ve Bingöl’ü bir ‘Bal Şehri’ yapmak amacıyla gerçekleşecek festivale davet mesajında Vali Ekinci şunları söyledi:

“Valiliğimiz, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO), Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği ve Bingöl Tanıtım Derneği iş birliğiyle 11-13 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan ‘Uluslararası Binşifa Bingöl Bal Festivali’ne tüm halkımızı bekliyoruz.

Festivaller, kültürümüzü, doğal kaynaklarımızı, tarihimizi, gastro envanterimizi ve turizm potansiyelimizi dünyaya tanıtmak için bir fırsattır.

Bingöl’ümüz; Hesarek Kayak Tesisleri, Solhan Yüzen Adaları, Karlıova Güneşin Doğuşu, Ilıcalar Termal Tesisleri; suyu, çiçeği ve balı; eti, sütü ve Soğukçeşme Kavurması; yöresel lezzet çeşitleri, tarih öncesine uzanan mazisi ve kadim medeniyetlerin kesişme noktası olan hazine değerindeki coğrafyası ile daha çok bilinmeyi ve tanınmayı hak ediyor.

Festival süresince, Bingöl’de faaliyet gösteren balcılarımıza ait yaklaşık 50 stantta, Bingöl balının eşsiz tadını yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimize ve firmalara tanıtacağız. Bu vesileyle üretim kapasitemizi geliştirmek, pazar piyasamızı genişletmek ve markalaşma yolunda önemli bir adım atmak istiyoruz.

İnşallah bu etkinliklerle, Bingöl’ün saklı güzellikleri hak ettiği ilgiyi görecek ve bu hareketlilik de, üretim, istihdam ve refaha dönüşerek insanımızın yarınlarını aydınlatacaktır.

Festivalin coşku içinde geçmesini, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor; tüm halkımızı, ‘Binşifa Bingöl Bal Festivali’ne davet ediyorum.” HABER MERKEZİ