Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ekinci mesajında şu ifadelere yer verdi; “Dayanışmanın ve yardımlaşmanın kalplerimizi yakınlaştırdığı, yakınlaşmanın da ufkumuzu zenginleştirdiği, bilinçlerimize barış ve kardeşlik, hikmet ve irfan tohumları saçtığı bir Kurban Bayramına daha erişmenin sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar dostluk, kardeşlik ve ünsiyet duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberlik coşkusunun yepyeni ve taze ümitlere dönüştüğü, kadın-erkek, yaşlı-genç tüm insanlarımız arasında muhabbet yüklü gönül köprülerinin kurulduğu, dargınlıkların unutulduğu, barışın ortak dile ve davranışa dönüştüğü çok özel günlerdir.

Toplumda hayırlarda yarışma duygusunu tazeleyen, fakiri, mazlumu ve mağduru hatırlatarak hayır duaları için tatlı meşguliyetler yaşatan, değerlerimizi yeni nesillere aktarma konusunda yolumuzu aydınlatan, kulluk ve infak bilincini perçinleyen bu bayramı layıkıyla değerlendirmeli, birbirimize sevgi ve saygıda kusur etmeden en içten kardeşlik duyguları ile kucaklaşmalıyız.

Kulluğumuzun ve medeniyetimizin bir nişanesi olarak sunduğumuz kurbanlar ve elimizi uzattığımız yakın uzak kardeşlerimiz sayesinde varlığa dair şuurumuz ve tasavvurumuz gelişmekte, rahmet ve merhamet kavramları kalbimizde yeniden şekillenmekte, etrafımıza karşı sorumluluk duygularımız ve farkındalığımız gelişmektedir.

Unuttuğumuz değerleri yeniden hatırlamak ve diriltmek ve bin bir sıkıntı ile imtihan olunan dünyamıza bir reçete olarak ‘hayırlarda yarışmayı’ sunmak için, bizleri günlük hayatın kaygı ve zorluklarından uzaklaştıran, kalplerimizi iyiliklerde buluşturan, huzurlu yarınlar için topluma ümit veren bu nimet yüklü özel günlerde, başta yakınlarımız olmak üzere, kimsesizler, yaşlılar, engelliler, fakir ve yardıma muhtaç, mağdur ve mazlum kardeşlerimiz ziyaret edilerek gönüllerine misafir olunmalı ve hayır duaları alınmalıdır.

İnşallah bu bayramda da inancımızın bizleri terbiye eden kadim değerleri aynı muhabbet iklimini çevremize yayacak, birbirimize daha sıkı ve samimi sarılacak; kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir bayram geçireceğiz.

Bu vesileyle, Hac farizasını yerine getirmek için mübarek topraklarda bulunan tüm kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını Rabbu-l aleminden niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Bingöllü hemşehrilerimin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, bayramın tüm insanlık için dostluk ve kardeşliğe vesile olması temennisi ile sevgi ve saygılarımı sunarım.” HABER MERKEZİ