Bingöl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu; Esnaf ve geliri olmayan vatandaşlara verilen desteğin hayvancılıkla uğraşan üreticilere de verilmesi gerektiğini söyledi. Kaysudu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Öncelikle Ülkemize ve Dünyaya musallat olmuş covid-19 (korona) virüsü nedeniyle hepimiz sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Bizim sektörümüz hiçbir şekilde aksatma ve ertelemeye gelmediği gibi böyle bir durum söz konusu dahi olmamaktadır. Biz ülke olarak daha zor süreçler geçirdik ancak bu zor süreçlerin üstesinden gelmek için üretimimizi aksatmadan devam ettik. Bizler yetiştiriciler olarak covit-19 un bizleri sadece yavaşlatacağını ancak üretimden taviz vermeyeceğimizi gerekli sosyal mesafe ve izolasyon kurallarını sağlayarak gece gündüz üretici olarak sahada çalışmamızı devam ettireceğiz. Bu süreçte gerçekten yetiştiricilerimiz maddi anlamda zor durumda olduklarını biliyoruz. Her gün gider var fakat gelir yok çünkü üreticimiz ürününü satamıyor, her tarafın kapalı olması, canlı hayvan pazarlarının kapalı olması, piyasanın durmuş bir vaziyette olması dolayısıyla esnaf ve geliri olmayan vatandaşlarımıza verilen desteğin hayvancılıkla uğraşan üreticilerimize de verilmesini ve faizsiz kredi imkânı sağlanmasını diğer taraftan var olan kredilerin ötelenmesini talep ediyoruz.

Bu sıkıntılı süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız ile Tarım ve Orman Bakanımızdan arz talep dengesinin bozulmaması adına Et ve Süt Kurumunun hayvan kesimlerinin yapılmasını talep ediyoruz.

Bu süreçte tarım ve orman il müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde çalışılmakta ve haftalık telekonferans ile görüşmeler yapmaktayız. Sahadaki sorunlarımızın çözümü için uğraş veren sayın il müdürümüz Burhan Bahadır’a desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyor ayrıca bu süreçte gecesini gündüzüne katan sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye de sektörüm adına çok teşekkür ediyorum.

Virüsün bitmesi için herkesin evinde kalması ve dikkat etmesi gerekiyor. Siz evde kalın biz size hizmet etmeye çalışacağız .” HABER MERKEZİ