Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, “Hızlı bir dönüşüm geçiren dünyamızda Türkiye’nin önemi her geçen gün artmakta; ülkemiz siyasi ve ekonomik potansiyeliyle sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp, küresel bir güç haline gelmektedir”  dedi.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu. Köşger, “Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 92. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz milletimiz, dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, Cumhuriyeti kurmuş ve genç Türkiye Cumhuriyeti, gelişmesini kesintisiz sürdürerek adım adım bugünkü düzeyine ulaşmıştır. Cumhuriyetimiz, demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, sosyal devlet gibi medeni ve çağdaş devletlerin ilkeleri ile taçlanarak, bugün dünyada saygın bir konuma gelmiştir” dedi.

‘DEĞERLERİMİZİ DAHA GÜR SESLE YÜCELTECEĞİZ’

Vali Köşger, mesajının devamında şu ifadeleri kullandı: “Hızlı bir dönüşüm geçiren dünyamızda Türkiye’nin önemi her geçen gün artmakta; Ülkemiz siyasi ve ekonomik potansiyeliyle sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp, küresel bir güç haline gelmektedir.  Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı canı gönülden kutluyor, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.”

Editör: TE Bilisim