Merhamet Eli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir yaptığı açıklamada, Ramazan Ayı’nda Bingöl’de aç ve yoksul kimsenin kalmaması için toplumun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.

 

Bingöl'de faaliyet gösteren Umut Kervanı Platformu Üyesi Merhamet Eli Muhtaç, Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Merhamet Eli Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir, Mayıs ayında fakir ve mağdur ailelere toplamda 6.627,00 TL tutarında yardımda bulunduklarını açıkladı.

 

Demir, “2015 Mayıs ayı içinde 6.627,00 TL değerinde 77 aileye gıda, et ve nakdi yardımında bulunduk. 34 aileye 2.433,00 TL tutarında gıda yardımı 32 aileye 1.464,00 TL tutarında kırmızı et ve 11 aileye de 2.730,00 TL’lik nakdi yardımda bulunduk” dedi.

 

İnfak Vermenin Önemine Değindi

 

Ramazan Ayı münasebetiyle önemli hatırlatmalarda bulunan Demir, zengin ve fakir arasında köprü vazifesi gördüklerini belirterek, “Önümüz Ramazan ayı yıl içerisinde tespit ettiğimiz birçok muhtaç ailemiz var. İmkânlar oluşmadığından kendilerine yardım ulaştıramadık. Bu muhtaç ailelere Ramazan kumanyası vermek için çalışmalar yapmaktayız. Siz hayırseverlerden bu konuda destek ve yardımlarınızı bekliyoruz. İstiyoruz ki tüm muhtaç olan ailelerimize Ramazan kumanyasını sizin aracılığınız ile ulaştıralım. Allah hayır yardımlarında bulunan ve bu konuda vesile olan, yardımcı olan tüm kardeşlerimizden razı olsun. Sosyal hayatın düzenlenmesine katkısı olan ‘Mallarını gece ve gündüz, gizlice ve açıkça infak edenler yok mu, işte onların Rableri katında ecir ve mükâfatları vardır. Ve onlara herhangi bir korku yoktur, Onlar hiçbir zaman mahzun da olmazlar.’ (Bakara: 274) Ayeti kerimesinin ışığında infak vermenin ne kadar önemli bir konu olduğunu yüce Rabbimiz bizlere bildirmektedir” diye konuştu.                         

 

‘Muhtaçlara Merhametli Elinizi Uzatın’                                                                                           

 

Fakir ve muhtaçların ihtiyaçlarının karşılanması için herkese önemli görevler düştüğünü ifade eden Demir, “Amacımız fakir ve muhtaç aileleri tespit edip mağduriyetlerini gidermek ve ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü maddi ve manevi yardımda bulunabilmektir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma kültürünü yaygınlaştırarak bu ağır yükü sizler ile paylaşarak hafifletmektir. Yapacağınız yardımların küçük büyük demeden karşılığının fazlasıyla verileceği şu mübarek Ramazan ayında sizlerden talebimiz bu muhtaç ailelere merhamet elini uzatmanızdır. Son olarak Ramazan ayı çalışmalarımız kapsamında tüm hayırseverlerden Ramazan kumanyası yardım ve desteklerini bekliyoruz. Allah yaptığınız ve yapacağınız yardımları katında makbul ve şefaatçi kılsın” şeklinde konuştu.

Demir, Merhamet Eli Derneği’ne yapılacak bağış ve yardımlar için şu bilgileri verdi:

 

Merhamet Eli Derneği tel: 0426 214 69 70 GSM: 0545 221 87 48

Türkiye Finans Bankası Şube kodu:187 Hesap No: TL. 2034075-1                                                               Iban: TL. TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

PTT Bank Hesabı TL: 12129708

WEB: www.merhameteli.org

Editör: TE Bilisim