Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala berberlerde yoğunluk yaşanmaya başladı. Bayram öncesi saç ve sakal tıraşı olmak isteyenler berberlerin yolunu tuttu.

Bu yoğunluğun, özellikle bayram arifesinde arttığını belirten esnaf, daha kaliteli hizmet alınabilmesi için işlerin son güne bırakılmaması çağrısında bulundu.

Kent merkezinde yıllardır berber olan Ahmet Hanay, "Bayram önceleri büyük bir sessizlik oluşuyor ancak bayrama iki gün kala, arife ve arifeden öncesi çok ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Bu da sanatkâr kardeşlerimizi yoruyor. Yorulan bir esnaf çok daha etik bir hizmet sunamıyor. Bunun bu şekilde oluşmaması için halkımızın kendileri ve çocuklarının saç ve cilt bakımları olmak üzere, arifeden birkaç gün önce bakımlarını tamamlamalarını istiyoruz. Erkek kuaförlerin de yorulmamaları gerekmektedir. Malum, böyle bir durumda çok da hijyenik, etik ve güzel sanat icra edemeyebilirler. Bunu da hor görmemek lazımdır. Bayram öncesi hiç uyumayan esnafımız var. Böylelikle daha iyi hizmet sunabilir mi? Bunun için biz kuaförlerimize birkaç gün önceden gidip, gerekli işlemlerini yapmalarını istiyoruz." dedi.

"SON GÜNE BIRAKINCA KALİTELİ HİZMET ALAMIYORLAR"

Birçok insanın tıraş işini son güne bıraktığını ve bu konuda bir bilinçlenme olmadığını dile getiren Selahattin Şen isimli berber, şunları söyledi: "Yoğunluktan memnunuz ama yine de bütün müşterilerimize işlerini son güne bırakmaması konusunda tavsiyede bulunuyoruz. Son güne bırakılınca kaliteli hizmet alamıyorlar. Kuaför arkadaşlar da gerekli ilgiyi gösteremiyorlar. İki tarafın da memnun olabilmesi için son günlere bırakmamakta yarar var. Özellikle bu konuda istekli olanlar da var." 

Editör: TE Bilisim