Bingöl İl sağlık Müdürlüğü ile Bingöl Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği İl Sağlık Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesindeki ekipmanlar bir araya getirilerek Laboratuvarın İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarında kurulması sağlandı ve koronavirüs testleri Bingöl’de çalışılmaya başlandı.

İl sağlık müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Daha önce Bingöl’den alınan testler Erzurum Halk Sağlığı Laboratuarına gönderilmekte ve sonucun çıkmasında zaman zaman aksamalar meydana gelmekte idi. Laboratuvarın ilimizde kurulmasıyla birlikte koronavirüs testlerinin daha hızlı çalışılması sağlanmış oldu. Böylelikle testlerin ilimizde çalışılmasıyla vatandaşlarımıza daha hızlı ve daha sağlıklı hizmet sunmak mümkün olacaktır.

Pandemi süresince sağlık camiasının yoğun çabası ve halkımızın alınan tedbirlere riayet etmesiyle ilimizde bugüne dek virüsün geniş kitlelere yayılması engellenmiştir. Bundan sonra da sürecin sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için alınan tüm tedbirlere uymak büyük önem taşımaktadır. Halkımızın alınan tüm tedbirlere uymaya devam edeceğine inanıyor, sağlıklı günler diliyoruz.” İfadeleri kullanıldı. HABER MERKEZİ