Bingöl’de, Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınavların ilk oturumu dün gerçekleştirildi. Kent genelinde 90 okul, 360 salon ve 4 Bin 271 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen sınavın ikinci oturumu ise bugün yapılacak.

Bingöl’de, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi ortak sınavların birinci oturumu dün yapıldı. Kent genelinde 90 okul, 360 salonda gerçekleşen sınava toplamda 4 Bin 271 öğrencinin katılması bekleniyor.

İlk oturumda öğrencilere, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorular yöneltildi. Sınava giren öğrenciler, Türkçe sınav bölümünde paragraf sorularının faz olmamasının sevindirici olduğunu belirtirken, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi ile Matematik sorularının fazla zor olmadığını söyledi.

İKİNCİ OTURUM BUGÜN

Dün ilk oturumu gerçekleşen sınavın ikinci oturumu ise bugün yapılacak. Bugünkü oturumda ise öğrenciler, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden oluşan soruları çözecek.

Sınavlarda, her ders için çoktan seçmeli 20 sorunun yer aldığı A, B, C ve D kitapçık türleri kullanılacak. Her oturum 40 dakika sürecek.

Editör: TE Bilisim