Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs karşı başarılı bir mücadelenin sergilendiği belirtilerek Koronavirüsü gündemden tamamen çıkarmak için; Sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları, tokalaşma, sarılma, düğün yerleri ve taziyelerin salonları konusunda vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ülkemizde yaz mevsimine girilmesi ve 1 Haziran itibari ile seyahat kısıtlamasının kaldırılması sonucu vatandaşların memleketlerine gelmesi ile birlikte Covid-19 vakalarının bölgesel olarak arttığı görülmüştür. Vakaların özellikle bazı yerleşim yerlerinde kurallara uyulmadan düğünlerin yapılması, taziyelerin kurulması, toplu ziyaretlerin gerçekleştirilmesi, piknik gibi toplu organizasyonların yapılması ve yapılan organizasyonlarda sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulmamasının neden olduğu belirlenmiştir.

Normalleşme süreci ile birlikte belirtilen yasakların kalkmasının akabinde ortaya çıkan tablo göstermiştir ki; normalleşme süreci daha hassas ele alınmalıdır. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına riayet, en öncelikli kurallardan olmalıdır. Normalleşirken risk yok sayılmamalıdır.

Şu bir gerçek ki; virüs tehlikesi hala devam etmektedir. Normalleşme sürecinde her şeyin bittiği algısıyla hareket etmek asla doğru değildir. Salgına karşı verilen büyük emeklerin heba edilmemesi gerekmektedir.

Koronavirüsü gündemimizden tamamen çıkarmak için;

- Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına azami ölçüde uyulmalıdır.

- Tokalaşma, sarılma vb. davranışlar uzun müddet hayatımızdan çıkarılmalıdır.

- Toplu organizasyonlar ertelenmeli, ertelenemeyecek durumlarda ise tedbirlere azami riayet edilmelidir.

- Yaz ayları olması nedeniyle mümkün olduğunca piknikler yapılmamalı, yapılacaksa kurallara uyulmalıdır.

- Düğün sezonunun açılması ile birlikte yapılacak düğünler belirlenen alanlarda ve belirtilmiş kurallar çerçevesinde yapılmalıdır.

- Taziyelerin salonlarda, evlerde vb. kurulmaması, taziye için gelen vatandaşların açık alanda ve kısa bir şekilde taziyelerini sunmaları sağlanmalıdır.

İlimizde bugüne kadar Koronavirüse karşı başarılı bir mücadele sergilenmiştir. Bu emek ve kazanımlar zayi edilmemeli, kurallara mutlak suretle uyulmalı, karşılıklı güven korunarak titizlikle hareket edilmelidir.

Değerli Bingöl halkımız daha önce de birçok önemli konuda özverili davranmış, üst düzeyde hassasiyet göstermiştir. Halkımızın bundan sonraki kontrollü sosyal hayat ve Koronavirüs ile mücadelede de gerekli gayreti göstereceğine inancımız tamdır.” İfadeleri kullanıldı. HABER MERKEZİ