HABER: YAKUP BEKLEN

Kurban bayramı öncesi Bingöl‘de birçok sektörde olduğu gibi oto kiralama sektörün de bayram öncesi oto kiralama şirketlerinde araç kalmadı. Yaklaşan Kurban Bayramı tatili için seyahat yapacak olan, ancak araçları olmayan vatandaşlar araç kiralama şirketlerine akın etti. Vatandaşların acil araç ihtiyaçlarını karşılayan kiralama şirketleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yoğunluk yaşanan iş yerleri arasında yer aldı. Bazı vatandaşlar haftalar öncesinden kiralama şirketlerini arayarak araç ayırtırken, kimileri ise işini son günlere bırakınca araçsız kaldı. Bu gibi durumlarda vatandaşların erken davranmaları gerektiğini söyleyen şirketi sahipleri, bayramı fırsat bilip kaçak yollarla kiralama işi yapan ve fahiş fiyatla kiralama araç kiralayan firmalara karşı da dikkatli olmak gerektiğini belirtiler.

“ÖTV KALKTI, ARAÇ FİYATLARI YÜKSEK OLDUĞUNDAN KİRALAMAYA RAGBET ÇOK”

Europcar Kurumsal Araç Kiralama Bingöl Temsilcisi Aytunçlar kurumsal hizmetler Araç kiralama şirketi sahibi Tuncay Aytunç, bazı vatandaşların yükselen fiyatlardan dolayı araç alamadığını, bu nedenle de kiralama şirketlerine gelerek ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade ederek, “Vatandaşların araç kiralama sebebinin en başında yükselen araç fiyatları geliyor. İkinci el ve sıfır araç fiyatları eskiye göre oldukça yüksek seviyede. Ekonomik Durumu elverişli olmayan ya da elindeki parayla istediği aracı bulamayan vatandaşlar mecburen kiralama şirketlerini tercih ediyor. Bu yolla Kısa süreliğine de olsa araç ihtiyacını karşılayabiliyor” şeklinde konuştu.

“ARAÇ KİRALAYACAKLAR MUTLAKA KASKOYA VE FİRMANIN ULASAL FİRMA OLUP OLMADIĞINA BAKMALI”

“Vatandaşlarımız araba kiralayacakları yerin kurumsal olarak kiralama şirketi olup olmadığına baksınlar. Araçların kaskosu var mı, yok mu diye bakmaları gerekir bunun yanı sıra mevcut firmanın ulusal firma ağının olup olmadığı da çok önemli. Çünkü her firma bu kaskoyu yaptıramaz ve kurumsal alt yapının getirmiş olduğu hizmetleri veremez. Örneğin; firma Kurumsal rent a car değilse kiralık araç kaskosu yaptırmaz. Vatandaşlar kurumsal firmalardan güvenli bir şekilde kiralık araç kiralaması gerçekleştirmediği taktirde Trafik kolluk birimleri tarafından evrak eksikliği ve kabis bildirim sisteminin olmayışından dolayı vatandaşlarımız çeşitli sorunlarla karşılaşabilirler, aynı zamanda olası bir kaza durumunda gerekli hizmetleri bu kiralama şirketlerinden almadıklarından maddi ve manevi olarak çok ciddi sorunlar yaşayabilirler, Bizler 5 yıldır ilimizde Kurumsal araç kiralama hizmetleri sektöründe Bingöl Havalimani ve Bingöl Şehir Merkezi şubelerimizle sektörün lokomotif ve öncü firmasıyız. Son yıllar Bünyemize katmış olduğumuz Europcar Kurumsal Araç Kiralama Bingöl franchisee'le Bingöl'de sektöre yeni bir soluk ve yeni bir anlayış kazandırdık. Europcar franhisee firmamızla kurumsal araç kiralama sektöründe adeta Bingöl'ün kapılarını Avrupa'ya ve Dünya'ya açtık. Vatandaşlarımız firmamız tercih etmeleri taktirde Türkiye’nin 71 ilinde kesintisiz 7/24 ful kaskolu araç kiralama yapa bilmekte ve kiralama yaptıktan sonra yol yardım hizmetleri alabilmektedirler. Vatandaşlarımızın araç kiralarken bu hususlara dikkat etmeleri durumunda yaklaşan bayram tatilli daha keyifli bir halle dönüştüreceklerine inanıyorum. Bu vesile ile tüm halkımızın Kurban bayramında kutlar İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.