İstanbul’da bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Bingöl Tanıtım Günleri’ başladı. Bingöl, yemeklerinden turizmine, kültüründen medeniyetine kadar her şeyiyle İstanbul’da tanıtılıyor.

Maltepe Sahili Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen ‘Bingöl Tanıtım Günleri’nde Bingöl’ün kültürel değerleri, yöresel mutfağı, turizmi ve tüm medeniyeti görücüye çıktı.

Tanıtım stantlarının açılışıyla başlayan tanıtım günleri kapsamında etkinlik alanına gelen vatandaşlar, stantları gezerek hem Bingöl mutfağını tanıdı hem de Bingöl’ü tüm yönleriyle tanıma fırsatı buldu.

Gün içerisinde devam eden etkinliklerin ardından, saat 1700’da resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul’un kendilerinin ikinci vatanı olduğunu söyledi.

Bingöl’ü hiç bilmeyen ve hiç gitmeyen kişilere burada kenti tanıtma imkanının sunulduğunu belirten Yılmaz, bu etkinliğin Bingöl’ü ziyaret eden kişi sayısının artırılmasına katkı sağlamasını diledi.

Yılmaz, “Batıda yaşayan insanlar doğuyu medyadaki algı üzerinden biliyorlar. Bu algı çok çarpık ve yanlış bir algı. Terör olaylarından dolayı bütün bölge için olumsuz bir yargı oluşuyor. İşte bu tanıtım günleri vesilesiyle doğuya yapılacak ziyaretler, önyargıların kırılmasında ve kardeşliğin pekiştirilmesinde çok büyük önem taşıyor. Bingöl'ün en değerli ne güneşin doğuşu ne yaylalar ne termal kaynakları ne de kayak tesisleridir. Bingöl'ün en değerli varlığı, Bingöllülerdir. İnsanımızdır” diye konuştu.

BARAKAZİ: “BİNGÖL’Ü TÜRKİYE İLE KARDEŞ YAPMAYA GELDİK”

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, etkinliğin ilk gününde binler insanın alanı doldurduğunu söyledi.

İstanbul’da daha önce düzenlenen tanıtım günleri etkinliğine 600 bin insanın katıldığını ifade eden Barakazi, “Daha fazla kitlelere ulaşarak, ilimizi tüm güzellikleriyle tanıtacağız. Bu günlerde hem şehrimizi tanıtacağız hem de kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. Bu birlik, beraberlik ruhu içerisinde herkesi güneşin en güzel doğduğu Bingöl’ümüze davet ediyoruz” diye konuştu.

Milletvekili Enver Fehmioğlu ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun’un da selamlama konuşması yaptığı etkinlik, Bingöllü şairler Ali Haydar Haksal, Nurettin Durman ve Metin Kaygalak’ın şiir dinletisi ve ses sanatçısı Alişan’ın konseriyle devam etti.

Renkli görüntülere sahne olan tanıtım günleri, 15 Ekim’de sona erecek.

Editör: TE Bilisim