Bingöl Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Milletvekili Enver Fehmioğlu, Ak Part İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantı, sinevizyon gösterisiyle başladı. 13 Ocak’ta göreve gelen İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler ve teşkilatının faaliyetlerinin sinevizyon gösterisiyle izletildi.

13 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen olağan kongreyle görevi devraldığını söyleyen Ak Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, bu süre zarfında vatandaş ile bürokrasi arasında köprü görevi gördüklerini ve gece gündüz halkla bir araya geldiklerini belirterek şöyle konuştu: “Teşkilatımızdaki arkadaşlarımızla birlikte geldiğimiz ilk gün bölgeciliği, milliyetçiliği, aşiretçiliği, ırkçılığı, cahiliye adetlerini ayağımızın altına aldık ve kaldırdık. Tek kimliğimiz Bingöl kimliğidir. Bu kimlik altında biriz, kardeşiz, birlik ve beraberlik içindeyiz. Bizim Bingöl kimliğine sarılmamız lazım. Bu iki aylık süre içerisinde beşeriz kusurlarımız olabilir, siyasi tecrübemiz olmayabilir ama rabbim şahidim olsun ki bedenimden, canımdan ne geliyorsa halkımın hizmeti için hiçbir karşılık beklemeden şehrimizin her tarafını geziyoruz, çalışıyoruz, çabalıyoruz. Sorunlarımızı yetkililere iletiyoruz. Halkımızla kurumlar arasında köprü vazifesi görüyoruz. Sorunları Ankara’ya bakanımıza, vekilimize taşıyoruz ve takipçisi oluyoruz. Huzurlarınızda onlara da teşekkür ediyorum.

Partimiz 2002 yılından bu güne kadar yaklaşık 16 yıldır Türkiye’nin hükümetinde yer almaktadır. Bu Türkiye tarihinde bir ilktir. Bunun sebebi merkezinde halk ve hakkın olmasıdır.  Sistem tarafından hor görülmüş, başörtüsünden, namazından, katsayısından, ırkından, renginden dolayı itilmiş, mağdur edilmiş kim varsa Ak Parti adı altında bir araya gelmiştir. Halka hizmet hakka hizmettir. Bu Resullah (SAV)’in hadisidir. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki 16 yıllık sürece bakın bir de Cumhuriyet tarihine bakın. Dünya alışmıştı bizi yönetiyordu ama biz ne zaman ‘one minute’ dedik o gün bu gündür Dünya hayretler içerisindedir. Allah’ın inayetiyle Türkiye Cumhuriyeti iyi yönetiliyor. Ak kadrolarla, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla bir bütünlük içerisinde, kardeşlik içerisinde mücadelesine devam ediyor.

Biz dünyevi hizmetlerde elhamdülillah zirve yapmışız. Bingöl’de hayal olan yatırımlar hayata geçirildi. Biz küçük bir şehiriz. Büyükşehirlerin arasında sıkıştırıldık. 10 yıldan fazla tartışılan havaalanı hizmete girdi. Çapakçur Köprümüz 8 aylık kısa bir sürede tamamlandı. Yollarımızın tamamı sıcak asfalt haline geliyor. Hastanemiz geçte olsa hizmete girdi ve günde binlerce vatandaşa hizmet veriyor. İŞGEM açıldı. Kısa süre sonra şirketler faaliyete geçecek. Çağrı merkezlerinde binlerce insan çalışıyor. Organize Sanayi Bölgesini büyütüyoruz. Üniversitemiz 16 bin öğrenci ve bin çalışanıyla şehrin lokomotivi olma yolunda ve daha da büyüyecek. Tekstilkent faaliyete geçiyor, 700 kişi çalışacak. Gelecek dönemde şehir meydanı, otopark, hükümet konağı, sıcak suyun şehir merkezine taşınması gibi şehri güzelleştirecek projeler hayata geçecek.

 “Sütaş ile Bingöl Bölgesinin lider ticaret ili olacak”

Şehrimizin geleceği parlaktır. Ekonomik geri kalmışlığımız vardır. Genelde Devlet yardımıyla yaşamımızı idame ediyoruz. ŞÜTAŞ yatırımı bizim için bir dönüm noktasıdır. ŞÜTAŞ Bingöl’ü Çukurova’ya çevirecek inşallah. SÜTAŞ’tan ticari olarak yararlanma mücadelesi vermemiz lazım. Şehrimizin geçim kaynağı geçmişten beri hayvancılıktır. Maden kaynaklarımız vardır ama sınırlıdır. Ağır kış şartları ve limanlara uzak olmamız uluslararası Dünya ile ticaret şansımızı bitiriyor. Kendi ürettiğimizi kendimiz tüketirsek bu da yetersiz olur. Bingöl’ün toprağı hayvancılığa müsaittir. ŞÜTAŞ ile Bingöl altın günlerini yaşayacak. Bölgesinin lider ticaret ili olacak. Diyarbakır, Erzurum, Muş ve Elazığlı buralara gelecek.

“Yılmaz, Bingöl için kazanımdır”

Bunda emeği geçen başta Genel Başkan Yardımcımız, Cumhurbaşkanımızın yardımcısı Cevdet Yılmaz’a teşekkür ediyoruz. Yılmaz’ın Genel merkezde olması bizim için bir büyük bir avantajdır. Bütün Bingöllüler çok rahat biz şekilde genel merkeze gidebiliyor, bir Bingöl meclisi de orada kurulmuştur. Bu Bingöl için bir onur ve güçtür. Vekilimizin meclisteki odası dolup taşıyor bu Bingöl için bir kazanımdır.

“İnsana yatırım yapmamız lazım”

Biz bunların yanında maddi kalkınmayla birlikte manevi kalkınmayı da sağlamamız lazım. Değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Bütün kurgumuzu Cumhurbaşkanının üzerine yapmışız. Cumhurbaşkanımıza büyük ihtiyacımız var ama bunu iman etmişiz; her canlı ölümü tadacaktır. Ömür bitecek. Bu hizmetleri, anlayışı sürdürmemiz için bizim kadrolar yetiştirmemiz lazım. İnsana yatırım yapmamız lazım.

“Halka hizmet ettikçe zevk alıyoruz”

Bingöl dışarıdan göç almamış. İlçe ve köylerinden şehre gelinmiş. Hepimiz iki arka sokakta ecdatlarımıza kadar birbirimizi tanıyoruz. Birçok akraba ilişkimiz var. Bu çok şanlı bir durumdur. Birbirimize kenetlenmemiz lazım.

Bingöl insanı vefakardır, kadirşinastır. Bizde bu amaçla şehrimizin her yerine gideceğiz. Allah şahittir bendeki aşk her geçen gün artıyor. Halka hizmet ettikçe zevk alıyoruz. Şevk alıyoruz. Bıkkınlık göstermiyoruz. Teşkilatımızla gece gündüz çalışıyoruz. İlimizin geleceği ile ilgili yapılanmasıyla ilgili programlar yapıyoruz. İstişare yapıyoruz. Birlik, beraberlik, kardeşlik içerisindeyiz. Birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde olmaya da devam edeceğiz. Rabbimiz bizi erkek ve dışı yaratıp, bizi kabilelere ve bölgelere ayırmış. Niçin? Birbirimizi tanımamız ve destek olmamız için. Birbirimizi yardım olmamız için. Biz bunun için varız. Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, parçalanmayın. Bu gün ümmetin bize ihtiyacı vardır. Biz makam mevki için mücadele etmiyoruz. Samimiyetimize inanın. Şehrimizin gelişimi, değişim ve dönüşümü için varız. Rabbim kalplerimizi biliyor. Allah’a hesap veriyoruz. Ahiret gününe iman etmişiz. Biz hiçbir hesap kitap içerisinde olmadan ümmet mücadelesi, Bingöl’ün gelişim için mücadele ediyoruz.

Danışma meclisimizi belli aralıklarla devam ettireceğiz. Birlik, beraberlik içerisinde memleketimizin hayrına olacak işlerde mücadele edeceğiz. Saflarımızı sıklaştıracağız. Nifak, iftira, karalama ve hasete meydan vermeyeceğiz. Şeytani vesveselere müsaade etmeyeceğiz. Bingöl’ün birliğini kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla hepimiz bu ülkenin has evlatlarıyız.

“2019 Cumhuriyet Tarihiyle eşdeğer bir seçimdir”

2019 seçimleriyle birlikte Başkanlık sistemiyle Cumhuriyet Tarihiyle eşdeğer bir seçim yaşayacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez Başkanlık sistemi onaylanacak. Yeni sistemle Türkiye bölgesinde çok güçlü bir ülke olacak. Türkiye Dünya literatüründe söz sahibi bir ülke olacak. Sancılar bunun içindir. Emperyalistlerin sancıları İslam ülkesine huzur getirme sancısı değildir. Türkiye’yi frenleme operasyonlarıdır. Zaten Arapları gözleri kesiyor. Diyolar ki; Araplar nedir, ümüğünü sıksan arap bitiyor. Burada asıl tehlike olarak ne görüyorlar Türkiye’yi. Türkiye’nin şahsında ümmetin geleceğini karartmak istiyorlar. Liderimiz, başkomutanımız direksiyonun başındadır. Buna fırsat vermiyor. Afrin’de yeniden bir diriliş başladı. Allah ordumuzu muzaffer kılsın. Suriye’de, bölgede oyun yeniden kuruluyor. Bölgemizde huzurun hakim olmasıyla önümüz açılacak. 10 yılda bir darbelerle bu ülkenin gelişimine set çektiler. Yerli ve milli kadroların yetişmesini engellediler. Din tüccarları, Yahudi misyonerler adına çalışanlar ülkenin içini boşalttılar. Bunun için neslimizi sağlam temellere oturtmamız lazım. Her öten horozun peşinden koşmamamız lazım. Hiçbir Dünya ülkesi 15 Temmuz darbe girişimini kaldıramazdı. Cumhurbaşkanımız Arap şeyhleri gibi uçağa binip ailesiyle yurt dışına kaçmadı. Halkı sokağa çağırdı. İstanbul Havaalanına inerek darbeye meydan okudu. Liderlik budur. Halkta etiyle, tırnağıyla darbeye karşı durdu. İlk kez darbeler salalar ve ezanları değil, salalar ve ezanlar darbeleri susturdu. Bunun kadirini, kıymetini bilelim ve sahip çıkalım. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum.  Gevşemeyelim, rehavete kapılmayalım, imtihanımız çetindir, vazifemiz ağırdır, Bunun için mücadele edelim, ülkemize sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim