Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Sudüğünü köyünde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed(s.a.v)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Köy meydanında düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik, Mewlid'i Şerif'in okunmasıyla devam etti. Ardından Özlem Ajans sanatçıları ilahiler seslendirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Cihan Üzer, Hz Muhammed'e olan itaatin Allah'a olan bağlılıkları olduğunu söyledi.

İnsanlığın karanlığın çöktüğü ve karanlık içinde boğuştuğu bir dönemde Allah'ın Hz Muhammed'i gönderdiğini ifade eden Üzer, "Allah tarafından gönderilen hak elçileri olan Peygamberler insanları sahili selamette çıkarmıştır. Hem dünyalarını ve hem de ahiretlerini kurtarmıştır. Yine çağımızda insanlık yönünü Peygamberden çevirdiği oranda sapıtmıştır. Allah'u Teâlâ birçok Peygamberi değişik kavimlere göndermiş ve o kavimler gelen Allah’ın elçisi olan Peygamberi dinlemedikleri ve isyan ettikleri için helak olmuşlardır. Günümüzde işlenen birçok günah o geçmişte helak olan kavimler tarafından işleniyordu.  Dolayısıyla Peygamberi dinlemeyen ve onun yolunu takip etmeyen insanlık yönünü kaybetmiştir." dedi.

“Hep birlikte Allah’ın ipine sarılın, ayrılığa düşmeyin yoksa gücünüz dağılır gider” ayetini hatırlatan Üzer, "Bugün gücümüz dağılmışsa ve gücümüz gitmişse hep birlikte Allah’ın ipine sarılmadığımızdandır. Birbirimizi ötekileştirmeyelim.  Allah’ımız bir, kıblemiz bir, Kitabımız bir ve hepimiz Hz Muhammed'e inanıyoruz. Yani ortak yönlerimiz çok olmasına rağmen bu ayrılıklar niye.”  şeklinde konuştu.

Program,  İlahiyatçı Cihan Üzer’in yaptığı duayla sona erdi

Editör: TE Bilisim