(FOTOĞRAFLI- HABERİN ALT KISMINDA)

Bingöl Belediyesi, su kullanım bilincini artırmak ve ilin tanıtımı yapmak amacıyla ilkokul öğrencilerine yönelik olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 20 bin adet bastırılan ‘Kesa ve Su Macerası’ Hikaye Kitabı ile Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 20 adet bastırılan ‘Suyun Hayatımızdaki Önemi’ konulu Boyama Kitabı’ndan oluşan toplamda 40 bin adet kitap İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda dağıtıldı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Bingöl Belediyesi tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan ve içerisinde Zazaca kelimeler ile kenti tanıtan resimlerin yer aldığı hikaye ve boyama kitaplarını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi ilkokul öğrencilerine dağıttı.

Milli Eğitim Vakfı Serkan Akyaz İlkokulunda öğrencilerin büyük bir sevgi gösterisiyle karşılaşan Belediye Başkanı Barakazi, öğrencilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Sınıfları gezen Barakazi, yaptığı açıklamada, su kullanım bilincini artırmak amacıyla ilkokul öğrencilerine dağıtılmak üzere 40 bin boyama ve hikaye kitabı hazırladıklarını söyledi.

Öğrencilerin gösterdiği sevginin kendisini çocukluğuna götürdüğünü anlatan Barakazi, “İlkokul öğrencilerine yönelik belediye olarak hazırladığımız boyama ve hikaye kitaplarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi dağıtmak istedik. Kesa ve Su Macerası hikaye kitabı ile Suyun Hayatımızdaki Önemi konulu boyama kitabımızı minik öğrencilerimize dağıttık. Çocukların sevgisi ve coşkusu, bizi çocukluğumuza geri götürdü. Bugün çok güzel bir an yaşadık. Bu kitapların da su bilincini artıracağını umut ediyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Engin ise, “Su Hayattır” bilinciyle yola çıktıklarını belirterek, “Uzun süredir öğrencilerimden ayrı kalmıştım ve çocuklarımızı gördükçe bizde hayat buluyoruz. Özelikle boyama kitaplarında sadece su bilincini artırmak değil, Bingöl’ü tanıtıcı resim ve bilgilerinde yer alması öğrenciler açısından önemlidir. Öğrenciler, bu kitapları okurken bir yandan eğlenecek, bir yandan da Bingöl ile ilgili bilgilere de sahip olacaklar” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim