Bugün yapılan PTT’deki sosyal destek ödeme kuyrukları salgına davetiye çıkarıyor haberlerinin ardından harekete geçen Bingöl Valiliği, Sosyal Destek ödemelerinin artık vatandaşın evinde teslim edileceğini belirtti. 

Konu ile ilgili yapılan duyuru şu şekilde: 

“Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde ilimiz ve ilçelerimizde PTT aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere 1.000 TL ödemeleri 01.04.2020 tarihinden itibaren başlamıştır.

Ancak ilimiz ve ilçelerimizde vatandaşlarımızın aynı anda müracaat etmek için PTT şubelerine gitmesi nedeniyle yoğunluk ve bu özel döneme ait yakın temas içinde bekleme görüntüleri oluşmuştur.

Bilindiği üzere bu durum bulaşıcılığı hızlı ve yüksek olan Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamda vatandaşlarımız açısından ciddi risk oluşturmaktadır.

Bu nedenle, 02.04.2020 tarihinde Valimiz Kadir Ekinci Başkanlığında toplanan il Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararına bağlı olarak; yapılacak ödemelerin vatandaşlarımıza 03.04.2020 Cuma günü saat 10:00’dan itibaren PTT dağıtıcıları, bekçiler ve kolluk birimlerimiz vasıtasıyla kendi ikametlerinde yapılması kararlaştırılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”