Bingöl’deki faaliyet gösteren esnafın, ölçü aletlerinin periyodik muayenesine ilişkin beyannamelerini 28 Şubat 2015 tarihi mesai bitimine kadar vermeleri gerektiği bildirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, ölçüm ve ayar kanunu kapsamında periyodik muayenelerin yapılması ile ilgili verilecek beyannameler hususunda açıklamada bulundu.

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun 9. maddesinin b fıkrası gereğince ölçü ve ölçü aletleri periyodik muayeneye tabii tutulmakta olduğu anımsatılan açıklamada, “Eczane ve Kuyumcu esnaflarımızda kullanılan hassas tartı aletleri, marketlerde kullanılan barkot verebilen elektronik terazi ile başka elektronik cihazlarla birlikte çalışma özelliğine sahip teraziler, tartım işlerinde kullanılan vasıta baskülleri, akaryakıt istasyonlarındaki akaryakıt ve LPG sayaçları ve ticari taksilerde kullanılan taksimetrelerin 2 yılda bir yapılan periyodik muayeneleri için 28 Şubat 2015 tarihi mesai bitimine kadar beyanname verilmesi gerekmektedir” denildi.

Açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne müracaat edilmesi gereken ölçü aletleri şöyle sıralandı: Akaryakıt ve LPG sayaçları, 2000kg üzeri tartı aletleri, kantarlar, taksimetreler.

Açıklamada, Belediye Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluklarına müracaat edilmesi gereken ölçü aletleri ile ilgili şu bilgiler verildi:

“Tartım Kapasitesi 2000 kg’a kadar (2000 kg dahil) okuma çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlar ile bağlantılı çalışabilme özelliğine sahip olmayan 3. Sınıf ve 4. Sınıf otomatik olmayan tartı aletleri yay ve elektronik tartı tertibatı bulunmayan maksimum kapasitesi 2000 kg’a kadar (2000 kg dahil) mekanik tartı aletlerinden, masa terazisi, asma teraziler, tek kollu kantarlar ve ibreli teraziler.

Açıklamada, yetkili muayene servisine müracaat edilmesi gereken ölçü aletlerle ilgili şunlar kaydedildi:

Otomatik Tartı Aletleri: Tartım kapasitesi 2000 kg’a kadar (2000 kg dahil) okuma, çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlar ile bağlantılı çalışabilme özelliğine sahip 3. ve 4. Sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, 1. ve 2. Sınıf otomatik olmayan tartı aletleri.

Editör: TE Bilisim