Doğugaz firmasının geçtiğimiz gün Genç ilçesi Belediye Başkanıyla yaptığı protokolde bu sene çalışmaların başlayacağı belirtildi. 

Muş’tan Bingöl’e giden Doğugaz Boru Hattının Solhan ilçesinden geçmesi nedeniyle ilçeler bazında ilk çalışmanın Solhan’dan başlayacağı öngörülüyordu. 2020 yatırım programına alınan Solhan İlçesi Doğalgaz çalışmaları yine ertelendi. 

 

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Solhan ilçesinde yaşayan vatandaşlar Doğalgaz’ın ilçeye gelişinin ertelenmesinden sonra tepki gösterdi. İlçesinin sahipsiz olduğunu vurgulayan vatandaşlar, İlçeler bazında ilk çalışmanın Solhan’dan başlaması gerektiği vurguladı. 

 

BİNGÖL’E GİDEN HAT SOLHAN’DAN GEÇİYOR 

Muş’tan Bingöl’e giden Doğugaz Boru hattının Solhan’dan geçtiğini ve bu nedenle ilk çalışmanın Solhan’dan başlaması gerektiği vurgulanırken adaletsiz bir tutum sergilendiği belirtildi. 

 

SOLHAN HERZAMAN ÜVEY EVLAT

Bingöl’ün merkez dahil 8 ilçesi arasında kenara atılan Solhan’ın siyasette herzaman eksik kaldığı ve bu nedenle yatırımların gelmediği vurgulanırken Siyasetçilerin Solhan’a bakışı tepki ile karşılandı. 

 

2020 YATIRIM PROGRAMINA ALINMIŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca Genç ve Solhan ilçelerinin doğalgaz hattı işi 2020 yatırım programına almıştı. Bingöl'de çalışmaları yürüten Doğugaz firması tarafından gerekli lisansların da alındığı daha önce belirtilmişti ancak bu senenin iş sezonunda iki ilçede çalışmaların başlaması gerekirken sadece Genç ilçesinde başlayacak olması tepkilere neden oldu.