Bingöl'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce, sokakta çalıştırılan çocuklara yönelik tespit çalışması yapıldı. Bu çerçevede, Ağustos ayı içerisinde 44 çocuğun sokakta çalıştığı tespit edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bingöl İl Müdürlüğü, Ağustos ayı faaliyet raporunu açıkladı. Raporda, yapılan çalışmalar neticesinde yaklaşık 44 çocuğun sokakta çalıştırıldığının tespit edildiği belirtilerek, "Sokakta çalışan çocuklar suç, istismar, şiddet gibi konuların potansiyel adayı olduklarından çocukların sokaktan çekilmesine yönelik aileler nezdinde çalışmalarımız devam etmektedir" denildi.

İŞ HAYATINA UYUM SEMİNERİ

Raporda, şu ifadeler yer aldı: “Korunma ve bakım altındaki gençlerimizin 2828 Sayılı Kanun' un Ek 1. maddesi kapsamında İlimizdeki bazı kurumlara atamasının yapıldığı, ilk defa kamu görevlisi olarak göreve başlayan bu gençlerin müstafi olarak devlet memurluğundan ayrılma risklerini engellemek, yeni görevlerine uyumlarını kolaylaştırmak, çalışama koşulları ve uymaları gereken hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek ve iş hayatına bilinçli ve uyumlu başlamalarını sağlamak amacıyla kendilerine iş hayatına uyum semineri verildi.” 

18 PARKTA ENGELLER AŞILDI 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteği ile Bingöl Belediyesi'ne ait 18 parkta engellilere yönelik olarak, "Engelsiz Park Projesi" ile oyun gruplarının kurulması ve zemin iyileştirmesi çalışmalarının devam ettiğinin kaydedildiği raporda, "Yapılan çalışmalarda parklarda yürüyüş yolları ve rampalar yeniden düzenlenerek, dar yollar genişletildi. Rampa bulunmayan park girişlerine mazgal ve rampalar konuldu" ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim