Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, 16 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ‘Geçici Hayvan Bakımevi’nde sağlık taramasından geçirilen sokak hayvanlarının sahiplendirildiğini söyledi.

Sokaktan barınağa alınan kedi ve köpekleri, ilk olarak sağlık taramasından geçirdiklerini dile getiren Barakazi, barınakta görevli uzmanlarca rehabilite edilen hayvanları sahiplendirme programıyla yeni yuvalarına gönderdiklerini ifade etti.

“DOSTLARIMIZA SICAK YUVA BULMAYI AMAÇLIYORUZ”

Sahiplendirme programına müracaatta bulunan vatandaşların gerekli işlemleri yerine getirdikten sonra sokak hayvanlarını sahiplenebileceğini vurgulayan Barakazi, “Gerekli tedavi ve aşılamaları yapılan hayvanlar için sahiplendirme programı kapsamında yeni yuvalar arıyoruz. Dostlarımıza iyi bakacaklarından ve tekrar sokağa bırakılmayacağından emin olduğumuz vatandaşlarımıza sahiplendirme yapıyoruz. Yine sokaktan veya kırsaldan alınan hayvanları, gerekli bakım ve tedavilerini tamamladıktan sonra tekrar doğaya bırakıyoruz” dedi.

BAKIMEVİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Vatandaşların bakımevini ilgili personel gözetiminde ziyaret edebileceğini ifade eden Barakazi, şunları söyledi: “Vatandaşlarımız hayvanlarla vakit geçirebilir, onları beslemek için yanlarında uygun yiyeceklerden getirebilirler. Hayvanlarla zaman geçirmek isteyen veya onları sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız haftanın 7 günü, saat 10:30- 16:00 arasında bakımevimizi ziyaret edebilirler.”

Editör: TE Bilisim