Türk Sağlık-Sen Başkanı Kenan Alban, 2020-2021 yılını kapsayan toplu sözleşme süreci kamu hakem kurulunun kararını açıklaması sonrasında tamamlandığını belirterek, Yetkilendirilmiş konfederasyon yüzünden kamu çalışanlarının hedeflenen enflasyon rakamlarına bile bakıldığında sıfır zamma mahkûm edildiğini söyledi. Alban yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “ Sadece Ankara’da iki saatlik sözde bir iş bırakma eylemi ile bakanlığa boş cüzdan atanların o boşalan cüzdanların sebebinin kendileri olduğunu ve Türkiye’de kamu sendikacılığının yüz karası olduklarını bir kez daha net bir biçimde görülmüştür.

Ne toplu sözleşme sürecini yürütebilmişler ne de memurun hakkını savunabilmişlerdir. Türkiye Kamu-Sen’in “Eylemse eylem gelin birlikte mücadele edelim, çalışanların kazanması için hep beraber ortak bir tavır koyalım” çağrılarına da kulak tıkamışlardır. Toplu sözleşme süreci bitince de ortalıktan kaybolmuşlardır.

Sıfır zamma imza atanlar, Sağlık hizmet koluna bakıldığında ise sıfır kazanım ile süreci bitirmişlerdir. Yeni hiçbir kazanım elde edemeyenler sıfırlanan döner sermaye, çalışanı memnun etmeyen yıpranma payı, düşük ücretler gibi temel sorunlar için hiçbir çaba göstermemişlerdir.

Sözleşmelilere kadro, hizmetlilere memurluk gibi temel beklentileri umursamamışlardır.  Temel talepleri geçtik göstermelik bile olsa bir tane dahi kazanım elde edemeyerek çaplarını göstermişlerdir.

Sağlık çalışanları tükenmişlik sendromu içinde çalışma hayatını sürdürürken keyiflerine bakmayı makul görmüşlerdir.

Yaşananlarla çalışanı düşünmeyen, sadece gemimiz yürüsün yeter mantığında olanların sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına bir şey veremeyeceği yine görülmüş, tarih tekerrür etmiştir.

Tarihin tekerrür etmesi ne yazık ki geçmişten ibret alınmamasının sonucudur. Çünkü çalışanlar kendilerine zulüm eden bu sözde sendikalara gerekeni yapmamışlardır.

Unutmayalım ki bir yerde zulüm varsa orda zalim ve zulme razı olan mazlumda vardır. Zulme rıza göstermeyenler olursa zulümde olmaz. Çünkü zulmün tek taraflı ortaya çıkması mümkün değildir.

Toplu sözleşme süreci bitti ise şimdi söz kamu çalışanlarında, sağlık çalışanlarındadır. Sağlık Çalışanları masada memurun hak ettiğini  alamayan, toplu sözleşmeyi hüsranla bitiren bu yetkilendirilmiş sendikadan hesap sormalıdırlar. Ne zulme ne de zalime rıza göstermemelidirler.“ HABER MERKEZİ