Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü tarafından Genç ilçesine bağlı Servi köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, mevlithanların mevlidi şerif seslendirmesi ve Hikmet Kıyançiçek ile Burhan Cebba'nın ilahi ve ezgi okumasıyla devam etti.

Kutlu Doğum etkinliğinde platforma üye Genç-Der'in Başkanı Cihan Üzer ile Eğitimci Aziz Topkaya birer konuşma yaptı.

Platform olarak her yıl Hz Muhammed'in bir özeliğini öne çıkararak anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Topkaya, "Bu yıl da hak ve adalet rehberi Hz. Muhammed'i ele alıp anlatmaya çalışacağız. Öncelikle şunu iyi bilelim. İslam öncesi Mekke'ye bakalım. O toplumda neler vardı? O gün ve bugünü biraz kıyaslayalım ve aradaki farka bakalım. Acaba İslam öncesi Mekke'yi mi yaşıyoruz? İslam öncesi Mekke'de kumar, içki, fuhuş, zina gibi haramlar yapılıyor, insanlar köle ve hayvan muamelesi görüyordu. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. İşte Hz Muhammed öyle bir toplumda dünyaya geliyor." dedi.

Hz. Muhammed'in hak ve adalet yönüne dikkat çeken Topkaya, "Bizler adaleti, hukuku ve huzuru arıyorsak bunu Avrupa'da, Amerika'da, Rusya'da değil, Allah'ın dininde, Kur'an'ında ve Resulünde aramamız lazım." ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Üzer ise Hz. Peygamber'in ona iman eden ashapla beraber İslam adına çok sıkıntı ve eziyetlere maruz kaldığına değindi.

Kutlu Doğum etkinliği yapılan duayla sona erdi. 

Editör: TE Bilisim