Sertifika dağıtım programında engelli kardeşlerimize hitaben yaptığı konuşmada Valimiz Kadir Ekinci şunları söyledi:

 

‘Öncelikle zihinlerimizdeki engelleri aşmamız lazım. Toplum olarak bu eşiği yakaladığımızda tüm engelli kardeşlerimiz yeteneklerini farklı alanlara yansıtarak çok daha başarılı olacaklardır.

Bu güne kadar olduğu gibi inşallah bundan sonra da Bingöl Valiliği olarak SODES projelerinde, diğer vakıf projelerinde veya Halk Eğitim Merkezi projelerinde engelli kardeşlerimizin yanında olacağız. Onlarla birlikte projeler yapacak, onların azmini ve gayretini perçinleyerek alana yansıtacak ve inşallah Bingöl’e hizmete dönüştüreceğiz.

Sizlerden istediğimiz bilgisayar ile ilgili eğitim aldıktan sonra süreci orada bırakmamanızdır. Bunun yanında bilgisayar programcılığına kadar devam etmenizi ve yoğunluklarınızı arttırmanızı bekliyoruz. Giyim ile ilgili bir iş yapıyorsanız sadece dikimini değil bundan sonraki aşamada da ürünlerin pazarlamasına kadar süreçleri hayal edin, takip edin ve bu hayali gerçekleştirmek için asla durmayın. Çünkü, arkadaşlarımız çalıştıkları alanda ne kadar yetkinleşir ve ürünlerini pazara yansıtabilirlerse motivasyonlarını da o kadar arttıracaklarını düşünüyorum. Sadece Engelliler ile değil, bu tarz programları engelsizler ile birlikte de yapabilirsiniz. Dolayısıyla istihdam noktasında da konuya geniş bir açı ile bakılmış olacaktır. Arkadaşlarımız burada kurs alırken geçirdikleri vakit ile kalmamalı bunu hayatlarının bir parçası haline getirmelidirler. Bu konuda yapacağınız ileri hedefli projelerinize de inşallah destek vereceğiz.’

Daha sonra proje kapsamında üretilen ürünlere ait sergi açılışı ve kursiyerlere sertifika dağıtım töreni yapıldı.

Sertifika dağıtım programına Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra Vali Yardımcısı Yusuf Gemici, Vali Yardımcısı V. Ali İhsan Başak, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve kursta eğitim gören engelli bireyler ile vatandaşlarımız katıldı.

Sertifika dağıtım programı toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.