Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, 41 yıl önce Ramazan ayında yakınlarıyla birlikte Bingöl'ün Genç ilçesinde ikâmet eden ablasının evindeki iftar yemeğine katıldı. 12 Ağustos 1979 gecesi, Bingöl'e dönerken sol görüşlü teröristlerin kurduğu pusuya düştü. Aracı çapraz ateşe alınan Hikmet Tekin'le birlikte annesi Hamdiye Tekin ve İngilizce öğretmeni kardeşi Ahmet Tekin şehit oldu. Hikmet Tekin ve yakınlarının naaşı, Bingöl'de toprağa verildi.

41 YILDA HİÇ KONUŞMADI

Arabada Hikmet Tekin, annesi, kardeşi Ahmet ve yeğenleri Mithat, Selma ve Niyazi bulunuyordu. Torun Selma Dopdoğru anneannesinin kendisini siper etmesi ile kurtulmuş, yeğenler Mithat ve Niyazi, saldırı anında araçtan yara almadan çıkmışlardı. Suikastta aynı araçta olan ve yaşanan silahlı saldırıda büyük şok yaşayan Selma Dopdoğru, aradan geçen 41 yılda hiç konuşmadı. Olayın acısını yüreğinde saklayan Dopdoğru, Nisan 2020’de vefat ederek hakkın rahmetine kavuştu.

HİKMET TEKİN KİMDİR?

1950 yılında Bingöl'de doğan Hikmet Tekin, ODTÜ'den mezun oldu. 1977 yılındaki mahalli seçimlerde, yüzde 33 oy alarak MHP'den Bingöl Belediye Başkanı seçildi. HABER MERKEZİ