Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçimin yapılacağını açıklamasının ardından ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de konuşulan gündem seçim oldu. Bingöllü Sıtkı Erdoğan, “Memleket için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Alınan karar bizim için iyi bir karardır. Bu süreçlerde Türkiye’nin önünü tıkayan bazı nedenler vardı. Euro ve Dolar yükseliyor bunun için de iyi bir karardır. Türkiye’nin önünü seçimden sonra hiç kimse alamayacak. Ortadoğuya Türkiye’nin daha önce girmesi gerekirken geç kaldı ama yine girdi ve bitirdi. İnşallah seçimden sonra Türkiye, dünyaya hakim olan bir ülke olacak” dedi. 
Ülkenin hayrına olacaksa seçimin yapılması gerektiğini belirten Mehmet Bataray da, "Çünkü Ortadoğuda gelişen olaylara bakılırsa, Türkiye erken seçimden sonra elini daha da güçlendirir diğer ülkelere karşı. İnşallah bu dar boğazdan da güçlü olarak çıkar. Hepimizin dileği bu yöndedir” diye konuştu 
Seçim kararına partiler nasıl uygun görüyorsa kendilerinin de uyacağını dile getiren Ramazan Çıkaray;"Her zaman ki gibi tercih ve söz milletindir. Erken seçimin olmasını uygun görüyorum. Cumhurbaşkanımıza sonuna kadar güveniyoruz” şeklinde konuştu. 
Seçimin erkene alınmasının irdelemek gerektiğini vurgulayan Muharrem Demir ise, “Yapılan yorumlardan da gördüğümüz gibi erken seçimin baskın seçim meselesidir. Mevcut iktidarın bir takım kaygılarının olduğunu içeriyor. Tek başına iktidar olan siyasi yapının herhangi bir baskı altında olmadan seçime gitmek istemesi ülkeyi yönetmekte zorlandığını ifade ediyor diyebilirim” diyerek düşüncelerini aktardı. 

Editör: TE Bilisim