Bingöl Belediye Meclisi 2015 yılının İlk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıda Saray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edildi.

2015 yılının ilk meclis toplantısı Bingöl Belediyesi Kültür merkezi TOGEM Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda Saray Mahallesi’nin ‘Kentsel Dönüşüm ve Toplu Konut Alanı’ olarak ilan edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Kararda şu ifadelere yer verildi: “İlimiz merkez Saray Mahallesinin 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Koruma kapsamında değerlendirilmesi için, ayrıca 1.derece deprem kuşağında yer alan ilimizde deprem riskine karşı eski yapıların bulunduğu Saray Yapı Kooperatif konutlarının yıktırılarak yerine deprem yönetmeliğine uygun yeni yapılar inşa etmek için Modern kent dokusuna ve şehircilik esaslarına uygun konut, ticaret, spor ve sosyal donatı alanları oluşturmak ve talepte bulunan vatandaşların konut talebini gidermek amacıyla Saray mahallesi sınırları dâhilinde bulunan 917/1- 918/1-919/1 ve 920/1 nolu parseller ile sınırları haritada belirtilen alanın 5393 sayılı Belediye kanununun 73. maddesine göre ‘Kentsel Dönüşüm ve Toplu Konut Alanı’ olarak ilan edilmesine oy birliği ile karar verildi.”

Editör: TE Bilisim