Bingöl Haber Merkezi - Bingöl İl Müftülüğü ve İslami STK'ların başlattıkları ‘Sabah Namazında buluşuyoruz’  etkinliği devam ediyor. Sabah namazı vaktinde Merkez Ulu Camii'nde düzenlenen etkinliğe Bingöl halkı yoğun ilgi gösterdi.

Namaz sonrası İl Müftüsü Mecit Can, Sabah namazının önem ve kıymetine binaen bir konuşma yaptı.

Ardından Ulu Camii İmam Hatibi Mücahit Çelik hoca,  “Doğrusu yeni bir hamleyle ve yeni bir çıkışla Bingöl'deki Sivil Toplum Kuruluşlarındaki kardeşlerimizle birlikte hızlandırdık. Bugün görüldüğü gibi Ulu Camii'de elhamdülillah Sabah namazında hep hayal ettiğimiz ve özlem duyduğumuz bir tabloyla sabah namazını hep birlikte kıldık. Bingöl'e yakışan da buydu. Biz de Bingöl'e yakışanı yaptık ve inşallah bundan böyle daha etkin bir şekilde programımızı sürdüreceğiz. Bir il müftüsü olarak bu benim görevim ve yapmak zorundayız. Cemaatimizin ve Müslüman kardeşlerimizin katılımı bizi çok çok memnun etmiştir. Allah kendilerinden razı olsun. Rabbim bizi bu camide sabah namazında buluşturduğu gibi inşallah mahşer günü Hz Peygamber(a.s)'in Havzu Kevseri başından ve Liva hamd bayrağı altında bizleri bir araya getirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cenabı Allah Bingöllümüzün ve memleketimizin huzurunu muhafaza etsin. Allah herkesten razı olsun” dedi.

 ‘CUMA NAMAZINA GİDER GİBİ SABAH NAMAZINA GİDİLİRSE TOPLUM HUZURLU OLUR’

İl müftülüğü ile STK'ların gayretleriyle başlatılan Sabah namazı buluşmalarının önemli bir adım olduğunu ifade eden Eğitim Bir- Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, “Bugün Ulu camimizde Pazar sabahı seher vaktinde genç kardeşlerimizle birlikte bir araya gelip namaza durmak, Rabbimize karşı görevimizi yerine getirmek bizleri çok mutlu etti. Bu vesileyle sabahın feyzi ve bereketinden istifade ettik. İnşallah bundan böyle camilerimiz dolup taşacak. Cenab-ı Hak, Bingöl ve tüm Türkiye'de sabah namazı ve diğer hayırlı işlere katılımı çoğaltsın inşallah. M. Akif Ersoy'un şu sözünü söylemek istiyorum,  Akif'e, bu millet ne zaman düzelecek, dediklerinde; ‘Cuma namazına katılan cemaat eğer sabah namazına da gider katılırsa o zaman düzelir' diye cevap veriyor.

 ‘GENÇLERLE BERABER BİR ARAYA GELİP NAMAZ KILMAK BİZLERİ SEVİNDİRİYOR'

Sabah namazına katılan İHH Bingöl Derneği Başkanı Muhittin Gili ise, “Sabah namazında gençlerle beraber bir araya gelip namaz kılmak bizleri sevindiriyor. Sabah namazı buluşmaları özlediğimiz bir tabloydu. Sabah namazında sadece bir camide değil bütün camilerde bir Cuma namazına gider gibi gitmemiz lazım ve böyle olursa birçok sıkıntı duyduğumuz konular ortadan kalkar ve huzur ortamı oluşur. Hedefimiz inşallah gençlerimizle birlikte her daim sabah namazında bir araya gelip kıyamda durmaktır. Bu etkinliğimizi haftanın her Pazar sabahında devam ettireceğiz. Bunu STK'lar ve müftülüğümüzle beraber yapacağız dolayısıyla dönem bir ve beraber olma dönemidir. Gençlerimize sahip çıkma adına bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Program, katılımcılar için dört yol parkında yapılan çorba ikramıyla son buldu.

Editör: TE Bilisim