Onların Hikâyesi adlı Belgesel çekimlerinin yönetmenliğini yapan gazeteci Aziz Önal ve ekibi, Asırlık Yüzler belgeseli için yollara düşerek Bingöl ve Türkiye'nin dört bir yanında farklı dillerle “Onların Hikâyesi ”adlı belgesel çekimlerine başladı.

Gazeteci Aziz Önal’ın yönetmenliğini yaptığı Onların Hikâyesi adlı belgesel çekimleri için İlk olarak kaybolmaya yüz tutmuş dillerden olan Zaza’ca dili olarak anlatılan ve Türkçe altyazılı Belgesel çekimlerine Bingöl merkeze bağlı kuruca köyünde Ressam Ali Rıza Kılıç’ın hayatı ile başladı.

Yönetmen Aziz Önal, belgesel çekme fikrinin nasıl ortaya çıktığını şu sözlerle anlatıyor: "İnsan hayatının ömrü film şeritti gibidir. Bugün varsın, yarın yoksun diyerek Onların Hikâyesi adlı belgesel çekimlerine başladım. Aslında insan hayatı olarak çektiğim ilk belgesel ama daha önce illerin Belgesel çekimlerini hem de yönetmenliğini yapmıştım. Çekimlerimiz yaklaşım 5 saat sürdü, fakat çekim montajları ise yaklaşık 3 hafta sürdü. Onların Hikâyesi Belgeselinin yayınlanacağı birkaç TV kanalı ile görüşüldü. Olumlu bulunduğu takdirde televizyon kanallarında da yayınlanacağını belirten Önal,” Aslında Çekimlerimize il başladığımızda Zaza’ca Belgesel yapalım alt yazı olmasın dedik daha sonra gelen talepleri değerlendirerek Türkçe alt yazılı yapmaya karar verdik belgeselimizi o şekilde yaptık. Şuanda YouTube Aziz Önal’ın sayfasında yayınlanmaktadır. Bir nebzede olsa yeni gelen genç nesillere bir şey bırakmak bizleri mutlu ediyor. “Şeklinde konuştu.

Çekimlerimiz için bize kapılarını açan Ressam Alirıza Kılıç’ın hayat hikâyesini çekmek bizi hüzünlendirip ve geçmişe götürdü. Ben taşla resim nasıl yapılır diye sadece heykel tıraş yapıldığını biliyordum ama oysaki sanat aslında sanatçı için vardır. Topladığı taşları sanata çevirmek her insanın harcı değildir. Kuruca halkına teşekkür ediyorum “dedi. HABER MERKEZİ