Okula gidemeyecek durumda olup, evde eğitim hizmetleri kapsamında evde eğitim gören ilkokul kademesindeki engelli öğrencilere yönelik sinema etkinliği düzenlendi.

Bingöl RAM Müdürlüğü tarafından yapılan etkinlikle, çocukların sosyalleşmeleri ve topluma entegre edilmeleri amaçlandı. Sinema etkinliğine, çocukların aileleri ve öğretmenleri de katıldı.

Bingöl RAM Müdürü Adem Alp, Bingöl Elit Sineması ile işbirliği içerisinde, çocukların seviyesine uygun animasyon filmi izletilerek, çocukların birbirleriyle kaynaşmaları ve eğlenceli zaman geçirmeleri sağlandı.

Çocukların kendilerini yalnız hmemeleri için gerçekleşen etkinlik ile ilgili konuşan Bingöl RAM Müdürü Alp, sinema etkinliği sonrası çocukların mutlu olduklarını görmelerinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi.

Bu etkinlikle kendi engel türlerinde olan diğer arkadaşlarıyla çocukların tanıştığını kaydeden Alp, “Bu etkinlikle ilgili hem ailelerin hem de çocukların görüşleri olumlu yönde olmuştur. Çocukların sosyalleşmesini ve topluma entegrelerini hızlandırmak için bu tür etkinliklerin artırılması konusunda hem fikir olunmuştur” dedi.

Alp, çocukların bir nebze olsun gülmesini sağlayan etkinliğe katkısı olan Bingöl Elit Sineması’na ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim