2017 yılında Bingöl Havalimanını kullanan yolcu sayısı önceki yıla oranla yüzde 5 artarak 164 bin 490'a ulaştı. Pegasus ile birlikte oluşacak rekabet ortamından faydalanacak olan yolcuların seyahat tercihlerini havayolundan yana kullanmaları bekleniyor. Her geçen yıl yolcu sayısının arttığı Bingöl Havalimanı'nda yolcu sayısının Pegasus ile birlikte daha da artacağı bekleniyor.

İstanbul Sahiba Gökçen Havalimanı'ndan Bugün saat 14.15'te Bingöl Havalimanı'na inecek olan Pegasus Havayoluna ait uçakta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  Pegasus Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane, Bingöllü siyasiler ve bazı bürokratlar yer alacak.

Satışa açılan İstanbul Sabiha Gökçen – Bingöl Havalimanına karşılıklı seferler bugünden itibaren Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 gün gerçekleştirilecek. yolcular, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Bingöl'e düşük fiyata uçabilecek.

“Pegasus ilimize hayırlı olsun”

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas, “Pegasus Havayolunun Çarşamba günü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bingöl Havalimanı’na gerçekleştireceği ilk sefer ilimize hayırlı olsun” dedi.

BİNTSO Başkanı Ayas, “17 Ocak’ta başlayacak uçuşlar saat 12:30 İstanbul Sabiha Gökçen-Bingöl, saat 14:40 Bingöl-İstanbul Sabiha Gökçen olarak haftanın üç günü Pazartesi, Çarşamba, Cumartesi olarak gerçekleşecek. İlimizden Pegasus’un da sefer düzenlemiş olması havayolu taşımacılığı anlamında bölgemize avantaj yaratacaktır. İş dünyası için ciddi bir önem taşıyan havayolu taşımacılığı Bingöllü iş adamlarımıza kolaylık sağlayacaktır. Uçuşların Bingölümüze hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Ayas, “Pegasus’un ilimize gelmesinde emeği geçen AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı-Bingöl Milletvekilimiz Dr. Cevdet Yılmaz’a, Kalkınma Bakan Yardımcımız Av. Yusuf Coşkun’a, Bingöl Milletvekilimiz Enver Fehmioğlu’na, Bingöl Valimiz Ali Mantı’ya, Bingöl Belediye Başkanımız Yücel Barakazi’ye, Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Birlik Başkanı Ali Bayram’a Bingöl Havalimanı Müdürümüz Ali Haydar Kaya’ya, tüm kurum amirlerine, sivil toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına ve Pegasus yetkililerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilisim