Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Belediyemize ait 18 parkta engellilere yönelik oyun guruplarının kurulması ve zemin iyileştirmesi için ihale yaptık, ihale sürecinin bitmesinin ardından çalışmalara başlayacağız” dedi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Engelliler Haftası’ dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, Türkiye’de de milyonlarca engelli insan bulunduğunu kaydeden Başkan Barakazi, “Engellilik konusu yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli konulardan biridir” dedi.

18 Parkta Engellilere Yönelik Oyun Gurupları Kurulacak

Barakazi, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde her yıl 10-16 Mayıs günleri ‘Engelliler Haftası’ olarak çeşitli etkinliklerle değerlendirilmektedir. Ülkemizde ve kentimizde hizmet ve çevre koşullarının engelliler için ulaşılabilir hale getirilmesi yönünde alınacak önlemlerle engelleri hep birlikte aşmamız gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi sosyal devlet anlayışının gereğidir. Engellilik, kader mahkûmluğu, utanılacak, hayata küsülecek, saklanacak, gizlenecek bir durum değildir. Hiç kimsenin, ileride engelli olmamak için bir garantisi yoktur. O nedenle engellilerimizin sorunlarını paylaşmak hepimizin görevidir. Engelli kardeşlerimiz kendilerine değer verdiğimizi, her zaman yanlarında olduğumuzu ve bizlerin kamu hizmeti sunma noktasında kendilerine en yakın kişiler olduğumuzu bilmelidirler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteği ile belediyemize ait 18 parkta engellilere yönelik oyun guruplarının kurulması ve zemin iyileştirmesi için ihale yaptık, ihale sürecinin bitmesinin ardından çalışmalara başlayacağız. Bu yıl yapılacak üstyapı çalışmaları ile birlikte engelli iz yolları yapılacaktır. ‘Engelliler Haftası’ olarak benimsenen 10-16 Mayıs tarihlerinin, yıl içinde yapılanların değerlendirildiği, sağlıklı tartışmalarla çözüm üretmeye yönelik çalışmaların yapıldığı bir hafta olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim