Kültür Merkezi’nde Cumartesi günü yapılan yoğun bir katılımın gözlendiği Ak Parti Milletvekili aday adayları temayül yoklaması seçimleri tamamladı. Temayül yoklaması seçimlerinde 755 delege oy kullandı.

Yapılan seçimler sonrası değerlendirme bulunan Ak Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, seçimlerin büyük bir olgunluk     içerisinde kardeşlik ortamında geçtiğini belirterek şunları söyledi: “24 Haziran’da yapılacak başkanlık ve milletvekilliği seçimleri için partimize hem ülke genelinde hem de Bingöl yerelinde rekor sayıda aday adaylığı başvurusunda bulunuldu.

İlimizin tarihinde ilk olan aday adaylarımızı delegelerimize tanıtmak için geçen hafta bir program gerçekleştirdik. Bütün aday adaylarımıza eşit bir sürede söz hakkı tanıdık ve kendilerini ifade etme imkanı sağladık. Bu süreçte teşkilat olarak aday adaylarımıza tarafsız bir şekilde ötekileştirmeden, yakınlaştırmadan gözlemci görevi üstlendik. Bu davranışımız her kesimden takdir gördü. Yine temayül seçimlerinde salon içerisinde seçim yasaklarımızı uyguladık böylece delegelerimiz özgür iradeleriyle hiçbir baskı altında kalmadan oylarını kullandı. Seçimler tamamlandıktan sonra bütün aday adaylarımızla bir araya geldik. Beklenen özlenen birlik tablosu oluştu. Bu süreçte gösterilen olgun tavır, birlik, beraberlik ve kardeşlik dolayısıyla değerli dava arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Programımıza katılım sağlayarak bizleri onure eden Trabzon Milletvekilimiz Adnan Günnar ve Van Milletvekilimiz Burhan Kayatürk başta olmak üzere milletvekili aday adaylarımıza, organizasyonda büyük emeği geçen parti teşkilatımıza, İl yönetimine, Kadın ve Gençlik Kolları yönetimine, Merkez İlçe yönetimine, İl Genel Meclis üyelerimize, Belediye Meclis üyelerimize, İlçe ve Belde Başkanlarımıza ve yönetimlerine,  Belediye Başkanlarımıza, salon güvenliğini sağlayan emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyor selam ve saygılarımı sunuyorum. Temayül yoklamasının ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Kültür Merkezi’nde saat 10:00 ile 16:00 arasında yapılan temayül yoklamasına 755 delege katıldı.