‘İslami Kardeşlik’ platformunun öncülüğünde bir ayara gelen vatandaşlar, kitlesel basın açıklaması yaparak, Özgür Gündem Gazetesi'nin yayımladığı Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatüre sert tepki gösterdi.

 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’e, hakaret içerikli karikatür yayınladığı gerekçesiyle Özgür Gündem Gazetesi’ne tepkiler bir çığ gibi büyüyor. Bir tepki de, Bingöl’de çok sayıda STK’nın bir araya gelerek oluşturduğu ‘İslami Kardeşlik’ platformundan geldi. Platform, Genç Caddesi saat kulesi önünde basın açıklaması yaparak, hakaret içerikli karikatüre tepki göstererek, “Peygambere düşmanlık edenler insanlığın düşmanıdırlar” vurgusu yapıldı. Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan Program’a vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

 

ÇELİK: “KÜFÜR VE İŞBİRLİKÇİLERİ, ANNE, İMAM VE ÜMMETTİ HEDEF ALDI”

Kuranı Kerim tilavetinin ardından Memur-Sen Bingöl il başkanı Mücahit Çelik, kısa bir konuşma yaptı. Çelik, “Bugün çok önemli bir hadise için burada bulunuyoruz. Tarihin çöp sepetine atılmış bir köhne bir zihniyetin silahşorluğuna soyunan ve Hadisi şerifi zehirli kalemleriyle iğrenç karikatürlerine konu edinme cüretine kalkışan bu nasipsizleri lanetliyoruz. Zira bu iğrenç karikatür, o gazetenin ruh halini yansıtıyor. Müslüman kadını zayıf gören anlayışını açık bir şekilde ilan ediyor. Küresel güçlerin yenidünya düzeni oluştururken, İslam’ı devre dışı bırakmak için vesvese ve şeytanlığa başvurduğunu ve İslamiyet’i karalamak için çirkin projeler yürüttüklerine şahit oluyoruz. Hedef alınan ‘Anne, İmam ve Ümmettir’ Anne’ye, İmam’a ve Ümmette sahip çıkalım.”ifadelerini kullandı.

 

BOĞATEKİN: “ALLAH’IN LANETİ, RESULLERİNE DÜŞMANLIK YAPANLARIN ÜZERİNE OLUN”

Çelik’in konuşmasından sonra Bingöl ‘İslami Kardeşlik’ platformu adına basın açıklamasını Özgür Der başkanı Yusuf Boğatekin okudu. Boğatekin açıklamasına, “Bizlere karanlıklardan aydınlığa, şirkten tevhide, zulümden adalete, tutsaklıktan özgürlüğe ve şanı yüce Rabbimize giden yolda rehber olan efendimiz Resulullaha salât selam olsun. Allah’ın laneti, Allah’ın resullerine düşmanlık yapanların üzerine olun” Diyerek başladı.

 

“İNSANLIK TARİHİNİN ANA EKSENİNİ, TEVHİD VE ŞİRK OLUŞTURMAKTADIR”

Bugün burada toplanmamızın nedeni Özgür Gündem gazetesinin 9 Mart 2016 tarihli sayısında Hz. Muhammed’e(s.a.v) yönelik hakaret içerikli karikatür yayınlamasını kınamak ve lanetlemek olduğunu ifade eden Boğatekin: “İnsanlık tarihinin ana eksenini, tevhid ve şirk oluşturmaktadır. İnsanlık tarihi ile eşdeğer olan tevhid ve şirk mücadelesinde, şirk ekseninin hedefi her dönemde Allah’ın resulleri olmuştur. Bu hedef günümüze kadar değişmemiştir. Salman Rüşti’nin Şeytan Ayetleri adlı kitabı, İtalya ve Fransa’da karikatür krizleri ve Resulullaha hakaret filmleri, bu saldırı dizilerinin günümüz versiyonlarıdır. Bu saldırıların gönüllü taşeronluğunu üstlenen alçak zihniyet, Kürdistan’da İslam düşmanlığı yapmakta, fırsat bulduğu her an kinini açığa vurmaktan çekinmemektedir.”dedi.

 

“GAZETE TERBİYESİZLİK YAPMA HADSİZLİĞİNDE BULUNMUŞTUR”

Bu lanetli zihniyet, son olarak Özgür Gündem adlı paçavra gazetede Resulullah’ın(s.a.v) “Cennet Annelerin ayakları altındadır.” Hadisi şerifine atıfta bulunarak terbiyesizlik yapma hadsizliğinde bulunmuştur.” Diyen Boğatekin,  “İslam’a karikatür üzerinden kinini kusan bu programlanmış anlayış, kutsal değerlerimize defalarca çok çirkin ve aşağılık saldırılarda bulunmuştur. Bu anlayış İslamofobi endüstrisinden beslenmekte, iyi olan her şeye karşı savaş başlatmakta, değerlerimizi hedef almakta, sistematik bir şekilde İslam ve Müslüman düşmanlığı yapmaktadır.”diye belirtti. 

 

“SİZİ, ÖZGÜR GÜNDEM VE BENZERLERİNİ BOYKOT ETMEYE DAVET EDİYORUM”

Boğatekin, konuşmasının sonunda, “Geleceğini İslam düşmanlığı, kan ve rant üzerine kurmuş bu zihniyeti bir kez daha kınıyor, halkımızı; ortak akıl ve sağduyuyla hareket ederek çirkin saldırıları boşa çıkartmaya davet ediyoruz. Bununla birlikte Müslüman halkın inanç ve değerleri ile alay eden Özgür Gündem ve benzeri yayın organlarını boykot etmeye, onları evlere ve işyerlerine sokmamaya tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim