Vali Kadir Ekinci, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Kadir Ekinci Mesajında şu ifadelere yer verdi; “Yaşlılarımız; dünümüz ve bugünümüz arasında köprü olan, bilgi, birikim ve tecrübeleri ile geleceğimize ışık tutan ve medeniyet dinamiklerimizi yarınlara taşıyan toplumsal hafızamızdır.

Onlar hayatlarımızın orta yerinde duran ve gölgeleri ile ruhlarımızı ferahlatan ulu çınarlarımızdır.

Bizlere iyi ve güzel olanı taşıdıkları ve gönüllerimizi dostluk ve kardeşlik gibi evrensel değerlerle tanıştırdıkları için onlara daima sevgi ve saygıyla, hürmet ve ihtiramla davranmalıyız.

Hamdolsun milletimiz yüce inançlarından aldığı ilhamla, daima yaşlısını muhterem bilmiş ve büyüklerine minnet ve ihtiram duygularını canlı tutmuştur.

Büyüklerimize huzur ve sükun içinde bir yaşam sürmeleri için her türlü imkanı seferber etmeli, hayır dualarına talip olmalıyız.

Yaşlısı ile ilgili ve alakalı olmak, inancımızın, örfümüzün ve bin yıllara dayanan toplumsal hayatımızın neticesidir.

Bizleri farklı kılan kültür kodlarımızdaki bu insani ve ahlaki tutumlarımızdır.

Onun için, gençlerimizin yaşlısına sahip çıkan, onlara sevgi ve saygıda kusur etmeyen bireyler olarak yetiştirilmesi, aile bağlarımızın korunmasını ve bu sayede her vatandaşımızın hayata güvenle bakmasını sağlayacaktır.

Bu duygularla, ‘Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, tüm büyüklerimize sağlık ve huzur dolu bir hayat temennisiyle hürmetlerimi sunuyorum.” HABER MERKEZİ