STAJYER ÖĞRENCİLER: HACER GÖGERCİ – SITKI BUDAK / SÜRMANŞET

Bingöl merkeze bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan mezarlık, geçmişten bu yana birçok defa define arayanlar tarafından tahrip edildi. Alanda bulunan mezarlar ise yıllardır bakımsızlıktan kaybolma noktasına geldi. Mezarlıkta bu güne kadar hiç bakım yapılmazken, alanda mahalleliler tarafından yıllardır kullanılan tandır bulunmakta. Mezarların içi ve çevresi ise çöplerden geçilmez hale gelmiş durumda.

SADECE KORUMA DUVARI VAR

Mezarlığı koruma amaçlı Belediye ekiplerince yapılan istinat duvarı ve demir korkuluklar yetersiz kaldı. Herhangi görevli personelin olmadığı alanda, yaz aylarında vatandaşlar tarafından piknik yeri olarak kullanılıyor.

Mezarlık yol olmadığından üzerlerine basılarak geçiliyor mahallelinin tavuklarını saldıkları mezarlıkta yemeklerini vermeleri dikkatten kaçmıyor. Belediye ekiplerince mezarlık değildir defin yapılamaz, kazı yapılamaz, yazılarından sonra mezarlık alan vatandaşlar tarafından daha sık kullanılmaya başlandı.

Mahalle sakinleri daha önce mezarlıktan sesler duyduklarını, geceleri ışıklar gördükleri ve birçok kişinin geceleri ağlama sesleri duyup korkup evlerini satıp taşındıkları mahalle sakinlerince belirtildi.

Ayrıca mahalle sakinlerince mezarlık ermeni mezarlığı olarak bilinmekte.