Önce KYK Mürsel Paşa Erkek Öğrenci Yurdunu ziyaret eden Prof. Dr. Olgun ve Hasanoğlu, burada erkek öğrencilerle bir araya geldiler. Öğrencileri can kulağıyla dinleyen Prof. Dr. Olgun ve Hasanoğlu, öğrencilerden gelen şikâyet ve önerileri tek tek not ettiler. Öğrencilerin yemekhane ve yatakhanelerini de inceleyen Prof. Dr. Olgun ve Hasanoğlu, beraberindekilerle KYK Pir Ali Kız Öğrenci Yurduna geçtiler.

Kız öğrenci yurdu ziyaretine Bingöl Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Hemşirelik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nur Özlem Kılınç ve Öğretim görevlisi Mevlüde Kan da refakat etti. Burada da öğrencilerin sorunlarını dikkatle dinleyen heyet, sorunların çözüme kavuşturulması için gerekli mercilerle görüşüp en kısa zamanda sonuç almaya çalışacaklarını ifade etti.

Öğrencilerin bazı sorunlarını duyunca üzüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Olgun, öğrenciler için bir şehirde olması gereken en önemli üç şeyin sosyal çevre, barınma ve ulaşım olduğunu ifade etti. KYK İl Müdürlüğü ve Üniversite işbirliğiyle öğrenci sorunlarını çözmek için çaba göstereceklerini belirten Prof. Dr. Olgun, “Öğrencilerimiz ailelerinin emaneti olarak bizim çocuklarımız. Onların sorunlarını dinleyip, birlikte hareketle, çözüm noktasında da gerekli mercilerle görüşüp sorunu çözeceğiz” dedi.

Öğrencilere güzel tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Olgun, “İlkini gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretimizin devamı da olacak. Sizlerin sorunlarını dinlemek ve çözmek için çalışacağız. Siz yeter ki kendinizi geliştirmek ve yenilemek isteyin. Asıl hedefiniz üniversiteyi bitirmek veya diploma almak olmasın. Asıl hedefiniz üniversiteyi bitirmiş entelektüel, donanımlı ve yararlı bireyler olmak olmalı. Küçük sorunları aşmanın en büyük yolu büyük ideallere sahip olmaktan geçer. Kendinizi geliştirin ki topluma söyleyecek sözleriniz olsun. Üniversiteler, duygu ve hissiyattan çok mantığın ve bilimin çalıştırıldığı yerler olduğu bilinmelidir” diye konuştu.

Prof. Dr. Olgun, bir takım şikâyetlerin yanında yurtların son derece modern ve konforlu olduğunu söyleyerek başta Hasanoğlu olmak üzere tüm yetkililere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

KYK İl Müdürü Ahmet Hasanoğlu da işbirliği içinde çalışmanın, başarıya götüren en önemli yol olduğunu ifade ederek, bu güzel ziyaret için Prof. Dr. Olgun ve eşlik eden arkadaşlarına teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim