Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan okuma-yazma seferberliğine Solhan’dan büyük bir katılım sağlanıyor. Okuma yazma seferberliği kapsamında Solhan’da okuma yazma bilmeyen vatandaşların, okullarda açılan okuma yazma kurslarına yoğun bir rağbet gösterdiği belirtildi.

Okuma-Yazma Seferberliği kapsamında Solhan’da okuma yazma bilmeyenlere yönelik yapılan alan taramaları neticesinde vatandaşlardan kurs taleplerininde gelmeye başladığı öğrenildi.

5 Şubat 2018 tarihinde start verilen okuma yazma seferberliği için Solhan’da öncelikle Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş başkanlığında geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Solhan’ın okuryazarlık durumu ile ilgili bilgi verenİlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhtesim Tunç, “Okuma yazma bilmeyen hiç bir vatandaşımızın kalmaması, bizim temel hedefimizdir. Okuma yazma kurslarını her daim açıyoruz fakat belli dönemlerde ivme kazandıracak çalışmalara da imza atılıyor. İşte bu çalışmalardan biri de Cumhurbaşkanımız ve eşlerinin himayelerinde 5 Şubat 2018´de başlatılan Okuryazar Seferberliğidir. Biz de Solhan Halk Eğitimi Merkezi olarak seferberlik kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali İhsan Yanılmaz’ın desteği ve Okullarımızın, Müftülüğümüzün ve muhtarlarımızın yardımıyla alan taramalarını yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

Okuma yazma seferberliğinde, 5 Mart 2018´de kursların açılmaya başlanacağı belirtilmiş olsa da Solhan’da alan taramalarından hemen sonra kursların açıldığını belirten Tunç, 5 Şubat 2018 tarihinden bu yana Solhan’da 30 adet okuma-yazma 1’inci kademe kursu, 1 adet Okuma-yazma 1’inci Kademe Seviye Tespit Sınavı, 1 adet Okuma-yazma 2’inci kademe kursu ve 1 adet de okuma-yazma 2’nci kademe Seviye Tespit Sınavı ile 31 adet kursun açıldığını ve 2 de seviye tespit sınavının yapıldığını kaydetti.

Şu ana kadar açılan kurslarda 40 erkek kursiyer ile 440 da kadın kursiyerin kayıt yaptığını belirten Tunç, “Gerek ilçe merkezinde gerekse köy ve mezralarımızda kurs talep edilen yerlerde öğretmen ihtiyacı ve kurs yeri temin edildikten sonra okuma yazma kurslarımız açılmaya devam edilecektir.” dedi.

AÇILAN KURSLAR:

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 01 Mart 2018 tarihi itibariyle açılan okuma-yazma kurslarınıaçıkladı. İşte Okuma Yazma kurslarının açıldığı yerler:

Öğretmen Veli Tuğa İlkokulu’nda 3 Adet

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda 3 Adet

Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlkokulu’nda 5 Adet

Atatürk İlkokulu’nda 1 Adet

Gülpınar Camii Kur’an Kursu’nda 1 Adet

İMKB Arakonak İlkokulu’nda 3 Adet

Yukarı Boğlan Mahallesi’nde 1 Adet

HazarşahYeniyerleşim İlkokulu’nda 2 Adet

Hazarşah Köyü İlkokulu’nda 1 Adet

Yiğitharmanı Merkez Köyü İlkokulu’nda 1 Adet

Elmasırtı Köyü İlkokulu’nda 1 Adet

Eşmetaş Köyü İlkokulu’nda 1 Adet

Tarhan Köyü İlkokulu’nda 1 Adet

Kırık Aşağı Otluca Köyü İlkokulu’nda 1 Adet

Asmakaya Köyü İlkokulu’nda 1 Adet

Asmakaya Köyü Bozkar Mezrası İlkokulu’nda 1 Adet

YenibaşakYİBO´da 1 Adet

Gelintepe Köyü İlkokulu’nda 1 Adet

Murat Köyü İlkokulu’nda 1 Adet

Yenidal Köyü Kavaklıdere Mezrası’nda 1 Adet

Halk Eğitimi Merkezi Binasında 2 Adet

Editör: TE Bilisim