Bingöl Fen Lisesi öğrencileri tarafından kurulan “Değerler Kulübü” öncülüğünde ‘Değerler Eğitimi’ etkinliği gerçekleştirildi.

TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesinde gerçekleştirilen etkinlikte, günümüz dünyasında aşınan ve yokluğunu en acı şekilde hissettiğimiz değerler ile bu konuda bir bilinç uyandırmanın gerekliliğine, değerler temelli davranışların kişisel ve toplumsal yararlarına vurgu yapıldı.

Etkinlikte konuşan öğrenciler, “Birey toplum içinde yaşar. Dolayısıyla kendi içinden gelen istek ve arzuları ile çevrenin beklentileri arasında zaman zaman bir çatışma durumu oluşur. Bu çatışma durumunu yönetebilmek ve çözebilmek için bir uzlaşı aracına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu araçlara genel anlamda kişisel ve toplumsal değerler diyoruz. Bunları gereği gibi yaşatır ve yaygınlaştırırsak olası çatışma durumlarını önleyebileceğimiz gibi yaşananları da çözmüş oluruz. Böylelikle yaşadıklarımızdan daha fazla haz alır, kendimizi önemli ve değerli hisseder, yaşamın amaçlarından biri olan mutlu olmayı gerçekleştirmiş oluruz. Ayrıca değerler bizlere, diğer insanlara karşı saygılı olmamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemiz, dürüst ve adil olmamız gerektiğini öğütler. Onurlu bir yaşam için insan eylemlerini yönlendiren korkuya dayalı disiplin değil, değerler olmalıdır. Çünkü korkudan kaynaklanan disiplin, korku kaynağı ortadan kalktığı zaman kaybolur” sözleriyle gerçekleştirilen etkinliğin önemine değindi.

Sunumunu Seda Nur Toplu, başkanlığını ise Nisa Nur Burkankulu’nun yaptığı etkinlikte, konuşmacılar tarafından Saygı ve sevgi, Yardımlaşma ve Dayanışma, Şefkat ve Merhamet, Doğruluk ve Dürüstlük, (Bağışlama ve Hoşgörü, Dostluk ve Arkadaşlık, Adalet gibi konular katılımcılara anlatıldı.

Editör: TE Bilisim