Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. Abdullah Taşkesen ve Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. İ. Yasin Erdoğan ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Hakan Olgun’un katıldığı basın toplantısında Bingöl Üniversitesi’nin hayata geçirilmiş ve geçirilmesi planlanan projeler başta olmak üzere; ilk defa öğrenci alacak mevcut programlar, açılan yeni programlar, devam eden inşaatlar, Pilot Üniversite’de gelinen son durum ile kültürel ve sanatsal etkinlikler aktarıldı.

2019 yılının genel bir değerlendirmesini yaparak, gelinen son durum hakkında bilgi aktaran Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Açılan programlarımızın çoğu nitelikli programlar. Bingöl Üniversitesi her geçen gün daha nitelikli ve daha donanımlı bir üniversite oluyor. Bölgemizde 2006 sonrası kurulan üniversiteler arasında bir numara olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

18 BÖLÜME YENİ ÖĞRENCİ ALIMI ONAYLANDI

Bingöl  Üniversitesi’nin  2019-2020  eğitim  öğretim  yılında  öğrenci  alınması konusundaki teklifi Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenip 18 mevcut program ve bölüme 2019 YKS'de öğrenci alınması uygun görüldü.  18 yeni bölüme 660 öğrenci kontenjanı ayrıldı. 

Başarı çıtasını her geçen yükselten Bingöl Üniversitesi’nin mevcut 18 programa yeni öğrenci alımı talebi YÖK tarafından onaylandı. Öğrenci alacak yeni bölüm ve programlar 2018 YKS tercih kılavuzunda yerini alacak. Toplamda 660 kontenjana sahip olan bölümlere ilk defa öğrenci alınması Bingöl Üniversitesi’ne yeni bir güç katmış olacak. 

İlk defa öğrenci alacak bölümlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında pilot üniversite seçilerek bölgesel kalkınma alanında toplumsal faydaya dönük bilim üreten, ürettiği projelerle topluma dokunan Üniversitemiz, Bingöl’e ve bölgeye katkı sunmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Gerek fiziki açıdan gerekse akademik düzeyde yaptığımız çalışmalarımız ile Üniversitemizi geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Son olarak mimarlık, bilgisayar mühendisliği, ağız ve diş sağlığı programı, diş protez teknolojisi programı, ilk ve acil yardım programı gibi 18 mevcut programa yeni öğrenci alımı başvurumuz YÖK tarafından onaylandı. İlk defa öğrenci alacak bu programlarımızla daha güçlü bir üniversite olacağız. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖRNEK ÜNİVERSİTE KONUMUNA GELDİ

Bingöl Üniversite’ni; uluslararası standartta, donanımlı ve nitelikli akademisyenlerden profesyonel eğitim veren, gündemi takip eden değil, gündem oluşturan bireyler yetiştiren bir üniversite olarak nitelendiren Prof. Dr. Çapak, Bingöl Üniversitesi’nin örnek üniversite olarak gösterilen bir düzeye geldiğini dile getirdi.

PİLOT ÜNİVERSİTE PROJELERİ DEVAM EDİYOR

Pilot Üniversite kapsamında değerlendirmeleri tamamlanıp desteklenen ilk projelerin tüm hızıyla hayata geçirilmeye devam ettiğini ileten Prof. Dr. Çapak, “Pilot Üniversite kapsamında geçen yıl değerlendirilip onaylanan projelerin çalışmaları devam ediyor. İkinci defa çağrıya çıktığımız projeler de son değerlendirme aşamasında. Birbirinden güzel ve Bingöl’e maksimum fayda sağlayacak projeler var. Bingöl için toplumsal faydaya dönüşecek projelerin her birinin Bingöl’e büyük katkı yapması, en büyük hedeflerimiz arasında.  Bu kapsamda hazırlanan projelerimiz Bingöl Üniversitesi’ne, Bingöl’e ve bölgeye çok şey katacaktır. Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Tarım ve Havza Bazlı kalkınma alanında pilot üniversite seçilmemiz bizim için çok kıymetli” şeklinde konuştu.

İNŞAATLAR HIZLI BİR ŞEKİLDE YÜKSELİYOR

Devam eden inşaatlara da değinen Rektör Prof. Dr. Çapak, "Hayvan hastanesi projemiz son aşamaya geldi. Yaklaşık 1 yıl önce başladık. Nasip olursa birkaç ay içinde bitmiş olacak. 5 bin metrekare alan içinde yapılmış bir bina. Son derece modern, donanımlı bir hastane olacak. Çok kısa bire süre içerisinde teslim edilecek bize. İlahiyat Fakültemiz de çok görkemli, Bingöl’e yakışacak bir mimariye sahip bina olacak. Yılsonunda onun da inşaatı bitmiş olacak. Büyük bir hangar inşaatımız da bitme aşamasında. 50 lojmanımızın inşaatında da son rötuşlar yapılıyor. Yani Üniversitemiz yeni bir çehreye kavuşmuş olacak” dedi.    

Bingöl basınının Bingöl’e çok büyük katkıları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çapak, “Bizler daha güzel bir Bingöl için çabalıyoruz. Basınımız da bu işin en önemli parçalarından biridir. Basınımız her daim yapıcı bir tutum sergiliyor. Bingöl’ün imajının iyi bir şekilde yansıtılması için kendi üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Hepinize teşekkürlerimiz iletiyorum” diye sözlerini noktaladı.

İşte ilk defa öğrenci alacak programlar ve kontenjan sayıları:

Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu

Rekreasyon Bölümü (Özel Yetenek)                                       50

Fen-Edebiyat Fakültesi

Matematik                                                                                20

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği                                                              60

Mimarlık                                                                                  50

Sağlık Bilimleri Fakültesi                                          

Sağlık Yönetimi                                                                       40

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Aşçılık Programı (II. Öğretim)                                                 40

Sosyal Güvenlik Programı                                                        40

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı                  30

Makine Programı                                                                        30

Mobilya ve Dekorasyon Programı                                            30

Otomotiv Teknolojisi                                                                30

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi                                                       30

Genç Meslek Yüksekokulu

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı                                       30

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknolojisi Programı                            30

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Ağız ve Diş Sağlığı Programı                                                    50

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı                        30

Diş Protez Teknolojisi Programı                                                40

İlk ve Acil Yardım Programı (II.Öğretim)                                 30

Yeni öğrenci alacak bölümlerle 660 kişilik ek kontenjan  (Haber Merkezi)