Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen kapsamında Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen program öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün başlattığı Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında başlattığı münazara etkinliklerinin bir ayağı Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı. 9-10 ve 11. sınıf öğrencilerinin yarıştığı programda, belirlenen münazara konuları tartışıldı. Farklı konuların tartışıldığı programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 ‘Medyanın Toplumlar Üzerindeki Etkisi’

9. sınıf öğrencileri için ‘Medyanın Toplumlar Üzerindeki Etkisi’ konusu belirlendi. Bu alanda münazaraya katılan öğrencilerin savundukları tezlerden biri; ‘Medya, toplumlar için çok yönlü bilgi akışı ile objektifliği sağlayan bir kaynaktır’, diğeri ise; ‘Medya, toplumları yönlendiren ve objektifliği ortadan kaldıran bir kaynaktır’  oldu.

‘Gençlerde Dini Duygu Ve Düşüncenin Oluşumu’

10. sınıf öğrencileri için ise gençlerdeki dini duygu ve düşüncenin oluşumu konusu seçildi. Bu alanda münazaraya katılan öğrencilerde iki tezi savundu. Bunlardan biri; ‘Gençlerde dini duygu ve düşüncenin oluşumunda aile önemlidir’, diğeri ise; ‘Gençlerde dini duygu ve düşüncenin oluşumunda okul önemlidir’ 10’uncu sınıf öğrencileri bu konularda paylaşımlarda bulundular.

“Farklı Yorum Ve Düşünceler Zenginliktir”

11’inci sınıfın münazara konusu ise ‘İslam coğrafyasında farklı düşünce ve yorumlar’ olarak belirlendi. Bu alanda münazaraya katılan öğrencilerde iki tezi savundu. Savunulan tezlerden biri; “İslam coğrafyasında farklı düşünce ve yorumlar bir zenginlik ve kazanımdır”, diğeri ise; “İslam coğrafyasında farklı düşünce ve yorumlar, birlik ve bütünlüğü engeller” paylaşımları yapıldı.

Gerçekleştirilen programda başarılı olan sınıfların ileriki tarihlerde Bingöl’de yapılacak münazaraya katılacakları belirtildi.

Editör: TE Bilisim