Bingöl Valiliği önünde gerçekleştirilen tören, Bingöl Merkez ve Köy Muhtarları Derneği Başkanvekili Emin Bazencir tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören sona erdi.

Törenin ardından birbirlerini tebrik eden muhtarlar, daha sonra Vali Yavuz Selim KÖŞGER’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Köşger: “Muhtarlar demokrasimizin vazgeçilmezleridir. Muhtarların iki tane şapkası var; halk tarafından seçilmiş oldukları için halkın temsilcisidirler, aynı zamanda devletin de halkla temas sağlayan en uç noktalarıdırlar. Onlardan aldığımız bilgiler ne kadar sağlıklı olursa, mahallenin, köyün, ilçenin dolayısıyla ilin yönetilmesi o kadar sağlıklı olur. Dolayısıyla çok önemli bir vazifeyi ifa ediyorlar. Mahallelerindeki sorunu, problemi, insanların ihtiyaçlarını en iyi şekilde tespit eden muhtarlarımızdır. Bunun için muhtarlarımıza çok önem veriyoruz.

19 Ekim’in Muhtarlar Günü olmasından dolayı da memnuniyet duyuyoruz. Muhtarlarımızın önümüzdeki dönemde, yönetim süreci içerisinde daha da güçlenmesi için anlamlı bir gün olmuş. Ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bingöl Merkez ve Köy Muhtarları Derneği Başkan V. Emin Bazencir ve beraberindeki muhtarlar, kendilerini makamında ağırladığı için Vali Köşger'e teşekkür etti. Ziyaret bir süre daha sohbet halinde devam etmesinin ardından sona erdi. HABERMERKEZİ

Editör: TE Bilisim