Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şube başkanı Halil Tiryaki yaptığı yazılı açıklamada; “Kâbe, yeryüzündeki bütün Müslümanların kıblesidir. Mekke şehirlerin anasıdır. Biz şehirlerin anası Mekke’nin fethinin önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz.

İstanbul’u, Diyarbakır’ı, Kudüs’ü, Mekke’yi birbirine bağlayan ruh fetih ruhudur.

Filistin’in işgal altında oluşu, Suriye’deki iç savaşın bitmemiş oluşu, Yemen, Arakan ve diğer İslam coğrafyasındaki gelişmeler canımızı yakıyor.

Bütün bu işgallerin, çatışma ortamının, sebebi en başta İslam coğrafyasının parçalanmışlığıdır. Bu parçalanmışlık üzerimizdeki sorumluluğu daha da artırıyor.

Genciyle, yaşlısıyla mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır. Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak Türkiye'nin 81 ilinde her yıl 31 Aralık gecesi Mekke'nin Fethi programını düzenliyoruz. Bu kapsamda 31 Aralık Pazartesi saat 19:00 da Bingöl Üniversitesi Eski Rektörlük konferans salonunda yapılacak Mekke'nin Fethi programına Bingöl halkımızı davet ediyoruz.”