İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen DETAY Projesi kapsamında TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu tarafından “ Vatanperverlik ve Kut’ül Amare” konulu program düzenlendi.

1. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti’nin İngilizlere karşı kazandığı büyük zaferlerden biri olan Kut’ül Amâre Zaferi’nin 103. yıldönümü münasebetiyle Belediye Kültür Merkezi’nde kutlama programı gerçekleştirildi.

TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu tarafından organize edilen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda, öğrenciler tarafından seslendirilen şiirler ve koro eşliğinde söylenen destansı türküler izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

Okul müdürü Murat Pesen’in açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin şiirleri ve müzik dinletisiyle devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Kut’ül Amare Zaferi” nin önemine değinerek, genç nesillerin atalarının başarılarından ve tarihlerindeki şanlı zaferlerden haberdar olarak bilinçli bir şekilde yetişmeleri için gayret gösterdiklerini söyledi. Engin programda emeği geçin okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederek, Kut’ül Amare Zaferi’nin 103. yıl dönümünü kutladı. (Haber merkezi)