Sanayi ve ticaret faaliyetlerini de olumsuz etkileyen Koronavirüs’ün yayılmasının engellenmesi amacı ile bazı sektörlerdeki iş yerlerinin kapısına kilit vurulurken, sanayi tesislerinde de esnek çalışma dönemi başladı. Bingöl Küçük Sanayi Sitesinde esnaflar, esnek çalışma dönemi ile dönüşümlü olarak çalışacak.

ASGARİ PERSONELLE DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞMA

Sanayi sitesi yönetim kurulu tarafından yapılan duyuruda işletmelere gönderilen yazıda Sağlık Bakanlığı ve Bilim kurulunun tavsiyesi olarak Koronavirüs salgını ile mücadele etkinliğini arttırmak, virüsün yayılmasını önlemek, toplum sağlığını korumak için işletmelerimizde esnek çalışma modeline geçiş sağlanarak ihtiyacı karşılanacak kadar sayıda personel ile dönüşümlü çalışma programlanması belirtildi.

YAYAN: ÖNCELİĞİMİZ İNSAN SAĞLIĞI”

Bingöl Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Saim Yayan, konuyla ilgili açıklamasında “önceliğimiz insan sağlığıdır. Hükümetimiz bu konuda çok önemli tedbirler alıyor. Millet olarak topyekun bir mücadelenin içindeyiz. Mücadelenin başarıya ulaşması için hepimizin başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarının aldığı kararlara tam olarak uymak gerekiyor” dedi. HABER MERKEZİ