KOSGEB İdaresi tarafından uygulanan yeni destek programlarının olduğunu belirten KOSGEB Bingöl Hizmet Müdürü Naci Özdemir, yeni programlar hakkında bilgi verdi.

KOSGEB Bingöl Hizmet Merkezi Müdürü Naci Özdemir, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve Solhan’da faaliyet gösteren bazı işletmeleri ziyaret etti.

Ziyaretlerinde KOSGEB programları hakkında bilgi veren Özdemir, işbirliği ile Solhan’da da yeni girişimlerin destekten faydalanabileceğini belirtirken, Kaymakam Aydın ile Başkan Yıldız’ın da programlara destek verebileceklerini ifade ettiklerini söyledi.

Solhan’da 7 firmanın farklı destekler aldığını ve bir işletmenin ise girişimci desteğini aldığını belirten Özdemir, Solhan’a 101.210,00 Türk Lirası desteği verdiklerini söyledi.

Özdemir, “Bu destek kapsamında yeni kurulan işyerlerine İşletme Kuruluş giderleri, Makine, Teçhizat, Yazılım, Ofis Donanım, Personel net maaşı, İşyeri kirası, Elektrik, Su, Isıtma ve Telekomünikasyon giderleri karşılanmaktadır. Girişimcilerimizin harcamasının %70'i  Kurumumuz tarafından desteklenmektedir. Yeni Girişimci Desteğinin üst limiti; Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği 15.000 TL, Personel net maaşı, İşyeri kirası, Elektrik, Su gideri desteği 12.000 TL, İşletme Kuruluş giderleri 3.000 TL olmak üzere 30.000 TL’si hibe/geri ödemesiz, 70.000 TL’si ise de geri ödemeli Makine desteği olmak üzere toplam 100.000 TL’dir. Yeni Girişimcilik Destek programı kapsamında, Solhan ilçemizde KOSGEB tarafından 1 girişimciye 13.451 TL, 7 işletmemize 87.759 TL olmak üzere toplam 8 işletmeye 101.210 TL destek ödemesi yapıldı. Ayrıca Solhan ilçemizden Kurumumuza projesini sunmuş ve destek süreci devam eden girişimcilere de en kısa zamanda destek ödemeleri yapılacaktır” İfadelerini kullandı.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi hakkında da bilgi veren Özdemir, şu ifadeleri kullandı: “Bu destekten Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini (70 saat) tamamlayarak eğitime katıldığını belgeleyen ve işletmesini kuran girişimciler yararlanabilir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla düzenlenir. Bu eğitimler, KOSGEB ile işbirliği içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenebilir. Üniversiteler tarafından örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik dersleri de bu kapsamda değerlendirilir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 24 saati atölye çalışmalarından oluşan toplam 70 saatlik eğitimler olup, genel katılıma açık ve ücretsiz eğitimlerdir. Ülke genelinde düzenlenen eğitimlere http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Duyurular.aspx?ref=22 adresinden ulaşılabilir. Ayrıca girişimcilerimiz ve KOBİ'lerimiz 213 13 44 numaralı telefondan KOSGEB'in sunmuş olduğu destek ve hizmetler hakkında detaylı bilgi alabilirler.”

 

Editör: TE Bilisim